2024. május 21. - Konstantin

Megújul a Táncsics Alapítvány

Napokon belül új tagokat jelöl az MSZP elnöksége a párt alapítványának kuratóriumába. A szervezet elnöki tisztét nemrég megkapó Lamperth Mónika hangsúlyváltást tervez a Táncsics Alapítvány stratégiájában, s újra megszólítaná a baloldal elfelejtett értelmi
2008. november 6. csütörtök 06:25 - Hírextra
A Táncsics Mihály kuratóriumában két tagnak, Varju László korábbi frakcióigazgatónak és Simon Gábor választmányi elnöknek csak 2010-ben jár le a mandátuma, a további négy kuratóriumi tag és a felügyelőbizottsági elnök (Puch László korábbi pénztárnok, jelenlegi közlekedési államtitkár) megbízatása viszont októberben véget ért.

A négy tag: Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes, Ujhelyi István alelnök, Papp József, a Győr-Moson-Sopron megyei pártszervezet alelnöke és Szűcs Erika választmányi alelnök. Az új kuratóriumra a pártelnökség két héten belül tesz ajánlást. Várhatóan nem mindenkinek fogják meghosszabbítani a mandátumát - olvasható a lapban.

Az alapítvány által megítélendő támogatások kapcsán Lamperth Mónika pártelnöki kabinetvezető a Népszabadság kérdésére elmondta: erős kontrollt alkalmaznak. Ha nagyobb összeget ítélnek oda, úgy azt csak több lépcsőben fizetik ki, szigorú elszámolással. Szerinte így elkerülhető, hogy fantomrendezvényeket támogassanak. Ugyanakkor minden adatuk, döntésük elérhető lesz az interneten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását