2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Új tüdőgyógyászati osztály létesült

Tüdődaganatban szenvedő betegek kivizsgálására, valamint a kemoterápiás és sugárterápiás kezelésben részesülő betegek számára biztosít fekvőbeteg elhelyezést a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi egységében a csütörtökön átadott új részleg, ahol hú
2008. november 5. szerda 12:58 - Hírextra
Moizs Marianna, a kórház stratégiai igazgatója az ünnepélyes átadáson újabb mérföldkőnek nevezte a kaposvári kórház és a Kaposvári Egyetem Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézetének együttműködésével megvalósult fejlesztést.

A Kaposi Mór Oktató Kórház nem csak Somogy megyéből, hanem a régió egészéből fogadja a tüdődaganatos betegeket - emelte ki a súlyponti kórház szerepét a stratégiai igazgató, hozzátéve: ezért is hozták létre az onko-pulmonológiai betegek ellátására alkalmas részleget.

Mint rámutatott, a tüdődaganatok gyakoriságában hazánk vezető helyen áll, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a betegek komplex kivizsgálására és gyógykezelésére.

Hangsúlyozta: a megnövekedett igények ellátásához biztosított a tárgyi- és a szakmai feltételrendszer, a részleg vezetője tüdőgyógyász, klinikai onkológus és sugárterápiás szakorvos, mellette két tüdőgyógyász és onkológus szakvizsgával rendelkező kolléga, továbbá egy tüdőgyógyász szakorvos jelölt dolgozik.

Benkő András részlegvezető főorvos az MTI-nek elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően egy helyen történik, egyszerűbb és gyorsabb lesz a betegek kivizsgálása. A korábbi többhetes vizsgálati szakasz egy hétre, legfeljebb tíz napra rövidül le, így a szükséges kezeléseket is hamarabb el tudják kezdeni.

A 40 ágyas mosdósi tüdőgyógyászati osztályt a kórház saját ágykapacitásának átcsoportosításával bővítették. Az Egészségügyi Minisztériumtól erre a célra elnyert 84 millió forint támogatás egy részéből a most átadott részleg mellett más osztályok terhére 20 ággyal bővítették a kórház korábban 30 ágyas ápolási osztályát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását