2024. április 25. - Márk

Átadták a tüntetők a petíciót

A rádiónál tüntető Magyar Nemzeti Bizottság 2006 vezetője, Gonda László csütörtökön este hét órakor átadta a Krónika egyik szerkesztőjének, Nagy Iván Zsoltnak a szervezet petícióját.
2007. szeptember 20. csütörtök 19:18 - Hírextra

Gonda azt kérte, hogy a petíció szövegét ők maguk olvashassák be a rádióban, de azt is elfogadhatónak tartotta volna, ha azt a rádió munkatársai ismertetik. A tüntetők "Olvasd be!, Olvasd be!, Ébresztő!, Ébresztő!" kiabálásokkal kísérték az átadást. A szerkesztő válaszában hangsúlyozta, hogy a petíciót tanulmányozni fogják és ezt követően adnak választ a tüntetőknek.

A Kossuth téri tüntetők egy részét tömörítő szervezet négypontos petíciójában a Magyar Televízió székháza előtt kedden azt követelte, hogy a legnagyobb ellenzéki párt is szerepeljen az MTV reggeli hírműsorában, a Nap-keltében, a tüntetők képviselőivel együtt pedig rendezzenek ötpárti, nyilvános vitát a kialakult politikai és gazdasági helyzetről az MTV-ben.

Követelték továbbá, hogy október 23-a a magyar nép ünnepe legyen, azt ne sajátítsa ki az MSZP, ne adja az ünnepi rendezvényeket offshore cégek kezébe, s ezen kívül magyar hagyományokon alapuló rendszerváltást is sürgettek.

A követeléseket az MTV elnökének, Rudi Zoltánnak címezték, de a szöveget végül Kert Attila hírigazgató vette át tőlük, amit az MTV honlapján közzétettek. A Híradóban műsorvezetője azonban csak pár mondatban foglalta össze a petíció tartalmát.

A Magyar Rádió elnökének címzett petíció ezeket a követeléseket szintén tartalmazza, de kiegészült azzal is, hogy október 23-án "a nép" ünnepelhesse meg a tavalyi "vérfürdőbe torkollott" állami ünnepet, és annak díszvendége Wittner Mária egykori ,56-os halálraítélt, fideszes parlamenti képviselő és Rácz Sándor, az ,56-os munkástanács elnöke legyen.

Követelik továbbá azt is, hogy egy független bizottság vizsgálja meg, hogyan történhetett, hogy múlt év szeptember 18-ától a Magyar Rádió épületében "szabadtéri fogdát rendezett be a rendőrség", és indítson a felelősök ellen büntetőeljárást, de követelik Such György, a Magyar Rádió elnökének felelősségének megvizsgálását is.

A petíció azzal zárul, hogy az 1956 október 25-i Kossuth téri sortűz "gyilkosainak" nevét minden közmédiában és a napilapokban is adják közre.

A tüntetők követelik, hogy a petíciót teljes terjedelmében olvassák be a Magyar Rádióban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását