2024. március 29. - Auguszta

Új szabályozás a médiában

Az új médiatörvény-tervezet szerint a jövőben változik a közszolgálati csatornák felügyelete és finanszírozása. A fő hangsúlyt a jövőben a piacfelügyelet és a tartalomkontroll kapná, és megszűnnének a kuratóriumok - írta a keddi Magyar Hírlap.
2008. november 4. kedd 07:00 - Hírextra
A lap szerint főképp a szabályok betartatását, a vállalt feladatok és a működési feltételek végrehajtását ellenőriznék, s ezzel valóban nőne az Országos Rádió és Televízió Testület tervezett utódja, a Nemzeti Médiahatóság jogköre.

Az egyik legjelentősebb változás a közszolgálati médiumoknál várható. A tervezet szerint három - Magyar Televízió, Magyar Rádió, Duna Televízió - közszolgálati részvénytársaságot hoznának létre. Ezeket egy-egy vezérigazgató irányítja majd, mindhárom médiumot egy úgynevezett Tulajdonosi Vagyonkezelő Testület ellenőrzi, a kuratóriumok megszűnnének. A Közszolgálati Tanácson keresztül finanszírozzák a közszolgálati rt.-ket.

A mobiltelefonokon keresztüli műsorszórás - köznyelvben mobiltévézés - szabályozására is kiterjed az új törvény, ennek hiányát a közelmúltban többen is kifogásolták.

Az internetes oldalak ellenőrzésére leginkább a médiaszolgáltatók, azaz a kereskedelmi, közszolgálati rádió és televíziós csatornák számíthatnak az új törvény szerint - olvasható a Magyar Hírlapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását