2024. május 14. - Bonifác

Fejlesztések kezdődnek

Budapesten és Pest megyében több mint ötmilliárd forintos településfejlesztési beruházások indulhatnak - mondta Varju László, az MSZP országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. november 4. kedd 12:11 - Hírextra
Varju László az európai uniós projektről elmondta: a főváros XV., XVIII., XX. és a XXI. kerülete kap támogatást az élhetőbb környezet kialakítása érdekében.

A politikus közölte, hogy ezek a kerületek 3,5 milliárd forint értékben részesülnek támogatásban, például lakásfunkció megerősítését célzó, illetve a közösségi funkciók ellátását segítő fejlesztésekre. Hozzátette: lehetőség van az energiamegtakarítást segítő beruházásokra, a hőszigetelésre vagy nyílászárók cseréjére, de ezentúl a közterületek megújítására is van mód.
A szocialista képviselő szerint 25 ezer embert érintenek ezek a beruházások, amellyel 56 ezer négyzetméter újulhat meg.

Mint elhangzott, Pest megyében településközpontok felújítását végzik el. Húsz település, köztük Csömör, Taksony, Csobánka, Nagykovácsi 1,65 milliárd forinthoz jut. Példaként említette Varju László, hogy Pilisszentivánon 84 millió forintos támogatással a jelenlegi orvosi rendelőt közösségi célokra alakítják át, Generációk háza néven.

Ezek a beruházások segítik a vállalkozásokat, hogy a jelenlegi pénzügyi helyzetben megmaradjanak - hangsúlyozta a szocialista képviselő. Hozzátette: ezek a beruházások lényegében európai uniós forrásból finanszírozott állami megrendelések.

A lakótelepek megújítása rossz irányba indult el - közölte László Tamás, a Fidesz lakótelepi munkacsoportjának vezetője reagálásában keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus erre példaként saját választókörzetét, a XV. kerületet említette. Közölte: Újpalotán a Zsókavár utcában egy 460 millió forintos támogatás, ami az önrésszel együtt közel egymilliárd forintos pályázati összeg, Újpalota központjának burkolatcseréjére megy el. Úgy vélte, ez teljesen felesleges beruházás, miközben nincs elegendő parkolási lehetőség, nincs közösségi tér, nincs sportlétesítmény, nincs uszoda, nincs ifjúsági közösségi hely. Városközpont-fejlesztés kellett volna, ám erre nem volt pénz, mert - a kapott információ szerint - a rendelkezésre álló összeget elviszi a teljesen felesleges burkolatcsere.

"Ez nem városrehabilitáció" - szögezte le László Tamás, aki szerint ilyen célokra felesleges pénzt kiadni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását