2024. május 14. - Bonifác

Véget ért a szlovákellenes tüntetés

Hétfő este nyolc órára kiürült a szlovák nagykövetség előtti terület, véget ért az a több mint egy órás tüntetés, amelyet a Dunaszerdahelyen történtek miatt tartottak - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről. A tüntetők az egyik szlovák tv-stábot is p
2008. november 3. hétfő 22:12 - Hírextra
A tüntetésen az MTI tudósítóinak becslése szerint körülbelül háromszázan voltak. A tömegben a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és Jobbik zászlóit is feltűntek. A transzparenseken egyebek mellett olyan feliratokat lehetett olvasni mint, "Hazátlan fattyúk" vagy "Tótok, a magyarok, kik hazát adtak nektek, most hálából verést kapnak!?".

A tüntetés alapvetően békés volt, néhány tüntető azonban provokálta az egyik szlovák kereskedelmi televízió stábját. A demonstrálók a magyar történelemről kérdezték indulatosan a TV Joj munkatársait, akiket a rendőrök - az eseményt látva - rögtön a kordon mögé kísértek. A televízió riportere ezt követően azt mondta az MTI-nek, hogy "nem történt atrocitás".

A tüntetésre készülve már öt óra után lezárták a nagykövetség épületének helyt adó Stefánia utat a Thököly út és a Városliget között. Ezen a szakaszon nem közlekedtek a trolibuszok sem.
A tüntetésre érkezőket azután engedték be a rendőrsorfal mögé, hogy a rendőrök átvizsgálták őket. A nagykövetség épülete előtt kettős kordont állítottak fel.

Előzőleg demonstráció volt a Külügyminisztérium épülete előtt is a Dunaszerdahelyen történtek miatt, az MTI úgy tudja, hogy ott mintegy 100-an tüntettek.

A nagykövetség előtt már szombaton is tüntettek. Az első demonstráció azután kezdődött, hogy a szlovákiai Dunaszerdahelyen a DAC-Slovan meccsen a rendőrök benyomultak a magyar szurkolók szektorába, több drukker megsérült, egyikük kórházba került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását