2024. április 19. - Emma

Börtönőröket tanítanak

Pszichológusok segítségével konfliktuskezelési technikákat is elsajátítanak a börtönőrök egy HEFOP-pályázat keretében zajló képzésben - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka.
2008. november 3. hétfő 14:33 - Hírextra
A projekt első elemeként olyan büntetés-végrehajtási szakemberek képzése kezdődött meg, akik napi munkavégzésük során közvetlenül foglalkoznak a fogvatartottakkal - mondta Budai István.

Hozzátette: a program két helyszínen, Balassagyarmaton és Tiszalökön zajlik 55 résztvevővel. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben az egri, a váci és a márianosztrai börtönök munkatársainak képzése folyik, míg a sátoraljaújhelyiek, a nyíregyháziak, debreceniek és miskolciak a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben kapcsolódnak be a programba.

A résztvevők komplex munkaügyi képzést kapnak, majd készségfejlesztő tréningen vesznek részt, végül esetfeldolgozás és szupervízió vár rájuk.

Gyakorlott pszichológusok segítségével sajátítanak el stressz- és konfliktuskezelési, valamint kommunikációs és pedagógiai technikákat, amelyek nagymértékben segíthetik a fogvatartottakkal való napi munkavégzést és a kiégés csökkenését is.

A pályázati program második részében az ECDL e-learning képzés keretében internetes távoktatáson keresztül szerezhetnek új ismereteket a számítógép-kezelés területén.

A képzés elsődleges célja, hogy minél hatékonyabban készítsék fel a fogvatartottakat a szabadulásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását