2024. április 27. - Zita

Közös rendszerű mesterképzés négy egyetemen

Közös mesterszakos felvételi rendszerben állapodtak meg az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem bölcsészettudományos karai, hogy megőrizzék a jövőben a tudományegyetemeken megszerezhető mesterszakos diplomák értékét -
2008. október 28. kedd 07:20 - Hírextra
Nagy létszámban mesterszakok először 2009 szeptemberében indulnak a bölcsészképzésben.
A megállapodást a négy nagy egyetem azért tartotta szükségesnek, mert a jogszabályok értelmében az egyes intézmények döntik el, hogy a 100 pontos felvételi rendszerben a szóbeli és az írásbeli vizsgára hány pontot adnak - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Véleményük szerint a kizárólag szóbeli vizsgára épülő felvételi rendszer nem biztosít megfelelő színvonalat, ezért az érintett intézményekben indított összes akkreditált bölcsész mesterszakra azonos felvételi rendszerben veszik föl a hallgatókat.

A közleményben tudatták azt is, hogy mivel országosan nagy az információhiány a mesterképzésekről, az ELTE BTK november 14-ére "Mesterek napja" címmel országos tájékoztató napot hirdet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását