2024. április 26. - Ervin

Veztés közben rejtvényt fejtett

Elbocsátottak állásából egy belgrádi buszsofőrt, ami szomorú lenne, ha nem vezetés közbeni keresztrejtvényfejtés miatt került volna sor a felmondásra, derült ki pénteki híradásokból.
2008. október 31. péntek 15:35 - Hírextra
A szerb főváros egyik legrázósabb vonalán, a 74-esen - amely sok kilométeren át a Belgrádot átszelő autópályán halad, majd közlekedési dugókkal sokszor teli városrészeket érint - szolgálatot teljesítő 28 éves Dragan Zivanovic egy csúcsforgalmi araszolgatás közben újságolvasással múlatta az időt, s miután végzett a hírekkel, keresztrejtvényfejtésbe kezdett. Balszerencséjére mindezt egy utas megörökítette kamerával is ellátott mobiltelefonjával, s a képeket feltette a YouTube videomegosztó portálra.

A belgrádi tömegközlekedési felügyeletnél az eset hallatán kijelentették, hogy nem tűrik el az ilyen rendbontást, amely távolról sem egyedi. Újabb példája a buszsofőrök felelőtlenségének - nyilatkozta egy illetékes a Press című újságnak.

Rögtön felsorolásba is kezdett: az autóbuszvezetők többsége azzal vezeti le a dühét, elégedetlenségét és idegességét, hogy tiloson hajt át, nem vesz tudomást a közlekedési jelekről, a gázba taposva észvesztően száguld, és úgy kezeli a záróvonalat, mintha nem létezne.

Azon túl, hogy dohányoznak, zenét hallgatnak, telefonálnak és gyakran indokolatlanul hevesen fékeznek, a buszsofőrök egyre gyakrabban kezdenek ralizásba, miközben mobiltelefonjukon SMS-t írnak - panaszkodott a városi hivatalnok.

A vétkes sofőrt elbocsátó, Veoila nevű közlekedési cégnek az átlagosnál is nagyobb pechje van alkalmazottjaival: október közepén egy buszvezetője valamilyen sürgős elintézendő miatt leszállt járművéről, de a motort nem állította le, a kéziféket sem húzta be, mire az utasokkal teli busz megindult, s két kereskedőpavilont darált le Belgrád belvárosában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását