2024. május 7. - Gizella

Fizetett az MSZP Zuschlagnak?

Az MSZP szóvivője cáfolta, hogy pártja fizetett volna Zuschlag Jánosnak képviselői mandátumáról való lemondásáért és azért, hogy ne tegyen beismerő vallomást. Erről Nyakó István nyilatkozott pénteken az MTI érdeklődésére.
2008. október 31. péntek 14:25 - Hírextra
Sem eddig, sem ezután nem volt és nem lesz olyan kifizetés, amelyet Lados István említett - fogalmazott a szóvivő.Hangsúlyozta: az MSZP, mint minden olyan párt, amely támogatást kap a magyar költségvetésből, évente elszámol az Állami Számvevőszéknek, és az elszámolást közzéteszik a Magyar Közlönyben.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter trágár szavakkal érdeklődött Zuschlag Jánostól a pályázatairól, az akkori megbeszélésen részt vevő Nyakó István elmondta: arra nem emlékszik, hogy Lados István ott lett volna az MSZP-frakció ifjúsági munkacsoportjának az ágazati miniszterrel folytatott megbeszélésen. Arra viszont határozottan emlékszem - folytatta a képviselő - , hogy olyan kérdések, amelyek miatt most Lados Istvánnak gyanúsítottként a bíróság előtt kell felelnie, soha nem hangzottak el.

Nyakó István természetesnek nevezte, hogy a frakció szakpolitikusai egyeztetnek az ágazati miniszterrel. Ezt nemcsak az ifjúságpolitikusok, hanem az önkormányzati, oktatási vagy a honvédelmi szakpolitikusok is megteszik - jegyezte meg.

A Magyar Nemzet pénteken azt írta Lados István vallomása alapján, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, akkori ifjúsági és sportminiszter 2004 januárjában a Buena Vista étteremben látta vendégül az MSZP-frakció ifjúsági munkacsoportját, így Zuschlag Jánost is.

A vacsora végeztével Arató Gergely, a munkacsoport akkori vezetője, jelenleg oktatási államtitkár félrevonult a miniszterrel, hogy az előzetesen Zuschlaggal megbeszéltek szerint a pályázatokról beszéljen vele.Gyurcsány Ferenc ezen beszélgetés közben kiabált át, trágár szavakkal az éttermen, mire Zuschlag azonnal odasietett hozzájuk.

A Zuschlag-per csütörtöki tárgyalási napján Lados István másodrendű vádlott korábbi vallomását olvasták fel, amelyben elmondta, hogy fültanúja volt és felvett egy telefonbeszélgetést, amelyben Zuschlag azt mondta, hogy több tízmillió forintot kapott az MSZP-től országgyűlési képviselői mandátumáról történő lemondásáért.

Lados később megkérdezte Zuschlagot, miért nem tesz részletes beismerő vallomást, amire ő azt válaszolta, hogy a párttal tárgyalásokat folytatott, amelynek az volt a lényege, hogy "a büntetési tételek leszorítása érdekében a párt fizesse vissza a Zuschlag-szervezetek által elcsalt pénzeket" és ezen túlmenően fizessen a párt az újrakezdéshez is meghatározott összeget.

Zuschlag János 180 millió forintot kért a párttól, melyből 150 millió forintot azért, hogy az egyesületek által elnyert összegeket visszafizesse, valamint saját költségeinek megtérítésére 30 millió forintot.A vádirat szerint az eljárás során Zuschlag János közel 50 millió forintot megtérített az okozott kárból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását