2024. május 2. - Zsigmond

Háromszáz BKV-jegyellenőr segíti az átállást

Háromszáz BKV-jegyellenőr és forgalomirányító segíti az utasokat az új paraméterkönyv bevezetése miatti átállásban; csütörtök hajnalban lépett életbe a BKV Zrt. új menetrendjének első üteme - tájékoztatta az MTI-t a BKV Zrt. csütörtökön.
2008. augusztus 21. csütörtök 12:10 - Hírextra
A metróban és a gerincvonalakon közlekedő felszíni járműveken is tájékoztatják a változásokról utasokat - közölték.

A közlemény szerint a társaság az új paraméterkönyv bevezetése első szakaszának megfelelően a menetrendekben rögzített valamennyi forgalmi és műszaki feltételnek eleget tudott tenni. Szerződéses partnereivel közösen üzemkezdetkor összesen 1235 autóbuszt, 108 trolibuszt, valamint 400 villamost helyezett forgalomba.

A jelentősebb változásokat hozó második ütem beindítására szeptember 6-án kerül sor - mutatott rá a BKV Zrt. közleménye.

Mint írták, a konkrét változásokról kiadványaik tájékoztatnak, amelyek a bérletpénztáraknál, az Akácfa utcai ügyfélszolgálaton és honlapjukon is megtalálhatóak.

A BKV Zrt. augusztus 6-i sajtótájékoztatóján elhangzott: az új paraméterkönyv szerint az 1-es villamos vonalán hétvégén Combinók közlekednek majd. Az 59-es villamos munkanapokon a késő esti, hétvégén a kora reggeli és a késő esti órákban csak Farkasrét és a Moszkva tér között közlekedik, 59A jelzéssel. A 78-as trolibusz hosszabb üzemidőben, késő este is közlekedik. A XX. kerületben 213-as jelzéssel új járat közlekedik a Bartók Béla út és a Török utca érintésével, a 150-es busz pedig a Kosztolányi Dezső térig jár, összevonták a 41-es jelzésű járattal.

Szilágyi Károly, a BKV Zrt. szóvivője csütörtökön az MTI-nek elmondta: a paraméterkönyv első ütemében történő változások nem kifejezetten kapcsolódnak a metróvonalakhoz, erre a szeptember 6-án indítandó második ütemben kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását