2024. május 2. - Zsigmond

A HospInvest megkötötte az egri kórház finanszírozási szerződését

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szerdán megkötötte a HospInvest Zrt.-vel az egri Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet finanszírozási szerződését, így a cég november 1-jén átveheti az intézmény üzemeltetését - közölte az MTI-vel a társaság régió ig
2008. október 29. szerda 16:35 - Hírextra
Minderre azt követően került sor, hogy a múlt héten jogerőre emelkedett az ÁNTSZ által a HospInvest számára kiadott, az egri kórház működtetéséről szóló engedély - mondta Kosztura László.
Kosztura László emlékeztetett arra, hogy vannak még olyan dolgozók az intézményben, akik nem írták alá új munkaszerződésüket. Számukra a következő két napban még lehetőséget biztosítanak erre. Egyben felhívta a figyelmet: aki nem írja alá a szerződést, az arról dönt, hogy nem kíván a továbbiakban az egri Markhot Ferenc kórházban dolgozni, így november 1-jétől dolgozóként nem léphet be a kórházba.

A régióigazgató arról is szólt, hogy egy hamisított, a kórház dolgozóihoz eljuttatott levél került a birtokukba. Ebben a társaság alelnökének fénymásolt aláírásával ellátott levélben a hamisítók arról tájékoztatják a dolgozókat, hogy a cégnek nem sikerült átvennie az egri kórház működtetését.

"Örömmel emlékeztetjük azonban arra, hogy önnek érvényes munkaszerződése van a HospInvest Zrt.-vel. Ennek értelmében biztos munkahelye van nálunk. Hamarosan értesíteni fogjuk, hogy - munkaerő-piaci helyzetünk függvényében - mikor veheti fel a munkát a parádi, a hatvani, a gyöngyösi, vagy a kiskunhalasi telephelyünkön" - idézte a levelet Kosztura László.

Mindezt súlyos bűncselekménynek minősítette a régióigazgató, ezért a HospInvest Zrt. büntető feljelentést tesz - mondta.

A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Az "Egri Kórházvédő Bizottság" azzal vádolja a HospInvestet, hogy személyzet hiányában csak "virtuális kórházat" működtethet, ugyanis 120 orvos és 500 szakdolgozó nem írta alá új munkaszerződését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását