2024. május 14. - Bonifác

Kórházi és cigány kisebbségi együttműködés

Együttműködési megállapodást kötött a Kaposi Mór Oktató Kórház és a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat; a dokumentumot kedden írták alá Kaposváron.
2008. október 28. kedd 12:27 - Hírextra
Repa Imre, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója a megállapodás jelentőségéről szólva elmondta: a megyében élő cigányság "siralmas" egészségügyi állapota miatt, a korábbi kampányszerű, időszakos együttműködés helyett szükség van egy hosszabb távú és szélesebb körű együttműködésre.

Berényi László, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke azt közölte, hogy a megyében élő roma lakosság - számuk mintegy 40-50 ezerre tehető - várható élettartama 15 évvel kevesebb, mint a magyarországi átlag. Ezen szeretnének változtatni azzal, hogy különböző előadásokon felhívják figyelmet az egészséges életmód fontosságára, a megelőzésre, a szűrőprogramokra - tette hozzá, annak a reményének hangot adva, hogy a következő év nyarán már lehet mérni ezek hatását.

Gelencsér Attila (Fidesz), a kórházat és a megyei cigány kisebbségi önkormányzatot fenntartó Somogy Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: ez a megállapodás arra is lehetőséget ad, hogy a cigány kisebbségi önkormányzat és a kórház közösen pályázzon uniós forrásokra, amelyhez az önerőt a megyei önkormányzat 300 millió forintos önerőalapjából biztosítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását