2024. május 3. - Tímea, Irma

"Szabadság ott van, ahol a törvény... nem néhány beteges hazudozó meggazdagodását szolgálja"

Igazi szabadság soha nem adatik meg kockázatvállalás nélkül - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerdán Győrött a Fidesz, a Fidelitas és a KDNP helyi szervezeteinek ünnepségén, amelyen az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról emlékeztek meg.
2007. március 15. csütörtök 07:34 - Hírextra
A hűség, a hazaszeretet, a tenni akarás és az áldozatkészség soha nem volt olyan hangsúlyos, közszellemet formáló erő, mint a reformkor nemzedékében - fogalmazott a politikus több száz fős hallgatósága előtt a Batthyány téri parkban, a millecentenáriumi emlékműnél.

Hangsúlyozta: 1848 hősei hittek abban, hogy saját személyes sorsuk, boldogulásuk elválaszthatatlanul összefonódik az egész nemzet jövőjével. "Ha (...) ezt a hitet magunkévá tudnánk tenni, biztosak lehetnénk jövőnkben, abban, hogy egy sikeres nemzet polgáraiként egy biztonságosabb jövő lehetőségét hagyhatjuk utódainkra" - vélekedett.

A Fidesz alelnöke álságosnak nevezte az érvelést, amely szerint a nehezen élők saját hibájukból kerültek nehéz körülmények közé. Bocsánatkérésre szólította fel azokat, akik gondatlanul bántak a rájuk bízott országjavakkal.

Az ünnepség másik szónoka, Szijjártó Péter, a Fidesz győri elnöke a szabadságról szólt az ünneppel összefüggésben. Hangsúlyozta: szabadság ott van, ahol az emberek választhatnak, mert az éppen aktuális hatalom nem tagadja el előlük az igazságot. Szabadság ott van, ahol a törvény mindenkire egyformán vonatkozik, ahol a közvagyon a közjót szolgálja és "nem néhány beteges hazudozó meggazdagodását (...), ahol a kormány az ország polgárainak tartozik elszámolással, nem pedig a ki tudja honnan származó és milyen szélhámos önérdekeknek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását