2024. május 6. - Ivett, Frida

Továbbra is a város működteti a kórházat

A következő öt évben is a helyi önkormányzat működteti a sárvári kórházat, a testület ugyanis visszavonta korábbi határozatát, nem adja át a működtetést a megyének és nem alakítja át az intézményt gazdasági társasággá - közölte Dénes Tibor polgármester sz
2008. szeptember 24. szerda 10:26 - Hírextra
Tájékoztatása szerint döntésüket az időközben bekövetkezett változások indokolják; az önkormányzat több pályázati támogatást is elnyert, amelyekből megújulhat nemcsak a kórház leromlott állagú épületegyüttese, de a járóbeteg-szakellátás is.

A sárvári kórházban 2007. január 1-jével szűnt meg az egészségügyi miniszter rendelete alapján az aktív kórházi ellátás, jelenleg az intézmény kétszáz ággyal ápolási és rehabilitációs feladatokat lát el.
A regionális operatív program kiemelt projektjeként az intézmény regionális rehabilitációs központtá fejlesztésére több mint 900 millió forint uniós támogatást nyert el az önkormányzat, s további 753 millió forintos pályázati támogatást kapott az önkormányzat, szintén uniós forrásokból.

A polgármester közölte: ezeket a pályázatokat csak az önkormányzat nyújthatta be, s nem akartak lemondani a támogatásokról, ez már eleve abba az irányba orientálta az önkormányzatot, hogy a kórházat tartsa meg. Ha eredeti döntésük szerint ez év elején átadták volna az intézményt a megyének, a támogatások sorsa bizonytalanná vált volna - tette hozzá.

Dénes Tibor az MTI kérdésére kitért arra, hogy a kórház nonprofit gazdasági társasággá alakításáról született döntésüket azért vonták vissza, mert az bizonytalanságot teremtett a kórház dolgozóinak körében. Az aktív kórházi ellátás megszűnésekor a kórházat amúgy is több orvos elhagyta és az ápolószemélyzetből is többen távoztak.

"Jelenleg is elég komoly gondjaink vannak a humánerőforrás tekintetében, kevés az orvos és az ápoló, nem kívántuk a helyzetet súlyosbítani" - mondta.

A polgármester tájékoztatása szerint a pályázati pénzből felújított épületekben 2-3 ágyas, zuhanyzós, többségében légkondicionált szobákat alakítanak ki, javul a kórház felszereltsége, s mindez olyan magas színvonalú rehabilitációs ellátást tesz majd lehetővé, amire Magyarországon még alig van példa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását