2024. május 10. - Ármin, Pálma

Fegyverkiállításon lőtte fejbe magát egy kisfiú

Vizsgálatot indítottak a hatóságok Massachusettsben egy fegyverkiállítás ügyében, ahol egy felnőtt felügyeletében lévő nyolcéves fiú véletlenül főbe lőtte magát egy Uzi géppisztollyal.
2008. október 28. kedd 12:30 - Hírextra
A balestet szenvedett gyermeket azonnal kórházba szállították, de életét nem sikerült megmenteni.
A Bostontól 150 km-re fekvő Westfield egyik sportklubjában vasárnap megrendezett géppuska és lőfegyver kiállításon Christopher Bizilj "elvesztette a felügyeletét a géppisztoly felett" - közölte a helyi rendőrség illetékese.

Bár Massachusetts állam törvényei szerint megfelelő felügyelet, valamint szülői-, illetve törvényes gondviselői engedéllyel gyerekek is elsüthetnek kézifegyvert, a lőfegyver-felügyeleti szerv szerint a kisfiúnak sosem lett volna szabad lőnie egy katonai fegyverrel.

"Egy AK-47-esnek semmi keresnivalója egy nyolcéves kisfiú kezében. Ez egy háborúban használt fegyver. Képzett katonák lőnek vele a harcmezőkön" - nyilatkozta Jerry Belair, a fegyveres erőszak ellen harcoló helyi civil szervezet vezetője.

A westfieldi rendőrség főhadnagya, Hipolito Nunez elmondta, hogy a helyi és az állami rendőrség, valamint a hampdeni ügyészség, valamint a kézifegyverek ügyében illetékes szövetségi hivatal is nyomoz az ügyben. Azt vizsgálják, hogy a connecticuti kisfiúnak volt-e szülői engedélye, illetve, hogy a fegyverkiállítás az állami törvényekben meghatározottak szerint zajlott-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását