2024. április 16. - Csongor

Indul az NBA 63.évadja

Magyar idő szerint szerda hajnalban rajtol el az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 63. idénye, melynek legnagyobb esélyeseként a bajnok Boston Celticset és a nagydöntőben alulmaradt Los Angeles Lakerst emlegetik.
2008. október 28. kedd 10:23 - Hírextra
A 22 éve először címvédőként elinduló, a júniusban 17. trófeájukat begyűjtő bostoniak sztártriója változatlanul a mezőny talán legerősebb magját adja, és a 24,7 milliós gázsijával rekordkereső Kevin Garnett mellett a finálé legjobbjává (MVP) választott Paul Pierce, valamint Ray Allen is sikerre éhesen várja a Cleveland Cavaliers elleni nyitányt. Az első számú kihívónak tartott Lakers a nyáron tovább erősödött a térdműtétjét kiheverő Andrew Bynum felépülésével.
 
A 216 centis center csatlakozásával a kaliforniaiaknál is kialakulhat egy szuperhármas, melynek további tagjai az előző alapszakasz MVP-je, Kobe Bryant és a 75 légiós egyik legmeghatározóbb játékosa, a spanyol világbajnok Pau Gasol.

Ami a többi trónkövetelőt illeti, a következő MVP-nek jövendölt LeBron James vezette Cleveland, a bostoni James Poseyval erősödött New Orleans Hornets, a botrányairól (is) híres Ron Artestet szerződtető Houston Rockets mellett idén is számolni kell a stabil San Antonio Spursszel továbbá a Dirk Nowitzkit és Jason Kiddet felvonultató Dallas Mavericksszel.

A 30 tagú csapatlistán új név az Oklahoma City Thunder, amely az átköltözött Seattle SuperSonics utódja.Újdonság lesz a videó-visszajátszás alkalmazása is. Ezt a technikai segédeszközt akkor fogják alkalmazni, ha nem egyértelmű, hogy 2 vagy 3 pontot ér-e a dobás.

David Stern főigazgató szerint - noha a ligaközpontból 80 embert elbocsátottak a közelmúltban - a világméretű gazdasági válság nem érezteti majd hatását az NBA-idényben, sőt: további terjeszkedés várható. Így az amerikaifutballisták (NFL), hokisok (NHL) és baseballosok (MLB) után hamarosan a tengerentúli kosarasok is átjönnek egy-egy alapszakaszmeccsre Európába, a találkozóknak pedig a 2012-ben olimpiát rendező London ad majd otthont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását