2024. április 26. - Ervin

Bíznak a sikerekben

A Domino Honvéd férfi és női vízilabdacsapatánál egyként magasak az elvárások, és jelentős eredményeket vár a szakmai vezetés a mostani szezonban.
2008. október 8. szerda 13:51 - Hírextra
Erről a szakosztály irányítói és a vezetőedzők beszéltek a szerdai sajtótájékoztatón, ahol bemutatták az új szerzeményeket is. Fodor Lajos szakosztály-elnök reményteljes idényről szólt, és úgy fogalmazott, hogy "nagyon komoly sikereket vizionálnak".

Ez a hatszoros magyar bajnok, de legutóbb csak bronzérmes férficsapat esetében annak ellenére is így van, hogy két olimpiai bajnok, így a Pekingben háromszoros ötkarikás aranyérmessé előlépett csapatkapitány Kiss Gergely, továbbá Fodor Rajmund is távozott. A helyükre érkezettek beépítésével azonban Vad Lajos vezetőedző úgy látja, hogy ütőképes maradt és akár kiemelkedő helytállásra képes a gárda, amelynek a kapus Gergely István és a csapatkapitánnyá avanzsált center, Molnár Tamás személyében két pekingi győztese van, de olimpiai bajnok a keretben Székely Bulcsú és Vári Attila is.

A háromszoros országos bajnok női együttes az új igazolásokkal jelentősen izmosodott, hiszen a kínai fővárosban olimpiai negyedik válogatott tagjai közül változatlanul itt játszik a hálóőr Horváth Patrícia, aztán Györe Anett, Kisteleki Dóra és Takács Orsolya, valamint a visszaigazolt Valkai Ágnes és a bajnoki ezüstérmes OSC-ből ideszerződött Zantleitner Krisztina. További komoly erősítést jelent a bajnoki címvédő kedvéért szintén az OSC-t otthagyó Anna Pardo, a sokszoros válogatott spanyol pólós megszerzése.

Ahogy a férfiaknál a négy között végzés alapcél - amiért Novák Ferenc szakosztály-igazgató elmondása szerint már díjazás jár -, a nőket az "első hely környékére várják". Az új premizálási rendszerben az alapbér kevesebb, mint volt korábban, de a "célprémiumokkal" akár még jobban is járhatnak a játékosok. Például a férfi Magyar Kupa elhódítása a sportolói fizetés 10 százalékának megfelelő jutalmat jelent, az Euroliga megnyerése pedig 20 százalékos "pluszt" ér(ne).

"Apróságként" hangzott el az a bejelentés, hogy ezután is marad a csapatnév annyi módosulással, hogy a Dominót és a Honvédot immár nem köti össze kötőjel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását