2024. március 19. - József, Bánk

Női Euroliga: szerdán rajt

Miközben a hazai kosárlabdaéletben egymást érik a botrányok, szerdán elrajtol a nők európai élmezőnyét felvonultató Euroliga 2008/2009-es idénye, melynek ezúttal is két magyar résztvevője lesz az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs 2010 révén.
2008. október 14. kedd 11:09 - Hírextra
Itthon a szövetség anyagi nehézségei, a bírósztrájk és Krivacsevics Tijana átigazolási ügye borzolta a kedélyeket az elmúlt hetekben - utóbbiban éppen a két élklub vitázott egymással -, ám mostantól már a nemzetközi teljesítményre is irányul a figyelem. A magyar bajnok Sopron szerdán Rigában kezd, míg a kontinenssorozatban legutóbb ugyancsak nyolcaddöntőig jutott Pécs csütörtökön a spanyol Halcon Avenidát fogadja.

Az európai szövetség (FIBA Europe) honlapján olvasható esélylatolgatás a hűség városa kapcsán felveti, hogy miként dolgozza fel Székely Norbert csapata az ukrán Olekszandra Gorbunova távozását a CSZKA Moszkvához, majd hozzáteszi, hogy a kérdésre a szerb Jelena Milovanovic adhatja meg a választ, aki 2006-ban érkezett Sopronba.

A Pécs kapcsán a cikk azt taglalja, hogy a csapat "lelke és mágusa", Rátgéber László 15 év után átült a címvédő Szpartak Moszkva kispadjára, ráadásul Fegyverneky Zsófia is inkább az Euroliga-döntős cseh Brnót választotta a nyáron. Ugyanakkor a szerző hozzáteszi: a Vajda Anna köré szerveződő baranyaiak ezzel együtt kemény ellenfelek lesznek otthon.

Ami a nyitókörbeli riválisokat illeti, a lett aranyérmes formájáról mindent elárul, hogy utolsó két bajnokiját 101-49-re, illetve 118-32-re nyerte, igaz, a soproniak szombaton csaknem 100 ponttal bizonyultak jobbnak a Ceglédnél (147-50). A Mecsekaljára látogató salamancai gárda két éve megnyerte a spanyol bajnokságot, tavasszal pedig második lett.

A női válogatottban érdekelt légiósok közül Fegyverneky a Brnót, Bujdosó Nóra a francia Bourges-t, a szövetségi kapitány Rátgéber pedig a Szpartak Moszkvát erősíti a jelenlegi Euroliga-szezonban.
Női Euroliga, 1. forduló (magyar idő szerint):

B csoport, szerda:
Riga (lett) - MKB-Euroleasing Sopron 17:30 ó
A csoport, csütörtök:
MiZo Pécs 2010-Halcon Avenida (spanyol) 18 ó

Az Euroliga csoportbeosztása:

A csoport:
MIZO PÉCS 2010, Bourges (francia), Halcon Avenida (spanyol), Kraków (lengyel), Besiktas (török), Orenburg (orosz)
B csoport:
MKB-EUROLEASING SOPRON, Brno (cseh), CSZKA Moszkva (orosz), Riga (lett), Lille (francia), Venezia (olasz)
C csoport:
Praha (cseh), Gdynia (lengyel), Jekatyerinburg (orosz), Sibenik (horvát), Valencia (spanyol), Valenciennes (francia)
D csoport:
Kosice (szlovák), Vilnius (litván), Szpartak Moszkva (orosz), Schio (olasz), Fenerbahce (török), Montpellier (francia)
A csoportokból a december 17-én záruló alapszakasz végén az első négy jut a január 27-én kezdődő nyolcaddöntőbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását