2024. május 8. - Mihály

A Lányok Svájcban versenyez

Faur Anna rendezői diplomafilmje, a Lányok a genfi Cinema Tous Ecrans elnevezésű filmfesztiválon versenyez; az alkotást szerdán mutatják be a svájci városban - közölte a Magyar Filmunió kedden az MTI-vel.
2008. október 28. kedd 18:43 - Hírextra
Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársának tájékoztatása szerint a 14. alkalommal megrendezett genfi filmfesztiválon Faur Anna filmje a Reflet d,Or elnevezésű díjért száll versenybe.

Faur Anna Lányok című első játékfilmjét, amelyet egy megtörtént eset, egy kamasz lányok által elkövetett taxis gyilkosság ihletett, több fesztiválon bemutatták már.

A filmunió közlése szerint Faur Anna jelenleg a Cannes-i Filmfesztivál által szervezett Résidence elnevezésű, négy és fél hónapos szakmai programon vesz részt Párizsban. A műhelymunka keretei között tehetséges ifjú filmkészítők kapnak szakmai támogatást második egészestés filmtervük megvalósításához.

A Résidence program a nagyvilág pályakezdő filmesei közül évente mindössze tizenkét ifjú tehetséget választ ki. Magyarországról 2000-ben, a Résidence alapításának évében, Iványi Marcell vett részt a rangos szakmai fórumon, majd 2003-ban a programsorozat résztvevői közé Mundruczó Kornél kapott meghívást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását