2024. május 17. - Paszkál

A minisztérium megszegte ígéretét a somogyi IC-vel kapcsolatban

A közlekedési minisztérium nem tartotta be a Somogy InterCity (IC) megtartására tett korábbi ígéreteit - közölte a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke hétfőn az MTI-vel.
2008. október 27. hétfő 17:18 - Hírextra
Erről tanúskodik a MÁV Start Zrt. jövő évi, somogyiakat érintő menetrendjéről tájékoztató levele, amelyet a múlt héten kapott meg a megyei önkormányzat - írta közleményében Gelencsér Attila (Fidesz).

A közgyűlés elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy a tervezett menetrend szerint a Kaposvár és a főváros közötti menetidő az eddigieknél is hosszabb lesz, és a korábbiaktól eltérően csak átszállással lehet majd utazni, azaz "sebesvonatot kapunk InterCity néven".

"Somogy megyének InterCity vonatra, nemcsak annak a nevére van szüksége" - szögezte le Gelencsér Attila, hozzátéve: ennek a véleményüknek többször is hangot is adtak azóta, hogy a nyár elején nyilvánosságra került, a közlekedési minisztérium meg akarja szüntetni a Kaposvárt és Budapestet összekötő egyetlen, közvetlen vasúti IC járatpárosát, a Somogy IC-t.

A tiltakozásra válaszként Szabó Pál közlekedési miniszter telefonon arról biztosította Kaposvár polgármesterét, hogy megmarad a Somogy InterCity - idézte fel a somogyi közgyűlés elnöke, hangsúlyozva: ezúttal újra felszólítják a szaktárcát, "vegye figyelembe a Somogy megyei emberek érdekét és nem utolsó sorban, tartsa meg a miniszter korábbi ígéretét, és tartsa meg a Somogy InterCityt, valamint állítson üzembe további két pár InterCity járatot is".

"Nem vagyunk hajlandók elfogadni, hogy sem a 2006-os három pár InterCity vonatra tett ígéretet, sem pedig az alig három hónapja tett miniszteri ígéretet nem tartják be. Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy a somogyiak még a mostaninál is rosszabb feltételekkel közlekedhetnek jövőre" - írta közleményében Gelencsér Attila.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását