2024. április 25. - Márk

Magyar gárda a családi viszály közepén

Két szomszédos család viszálya miatt még a Magyar Gárda tagjai is megjelentek a Pest megyei Galgagyörkön vasárnap; a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a településre, ám beavatkozásra nem volt szükség - tudta meg az MTI helyszínen lévő tudósítója vasárnap k
2008. június 16. hétfő 08:05 - Hírextra
A helyiek tájékoztatása szerint az ügy hátterében a két szomszédos család tagjainak szerelmi kalandja áll. A féltékeny férj összeszólalkozott a szomszéd családfővel, aminek nyomán - jelenleg nem tudni, kik és miként - szombatról vasárnapra virradóra felgyújtották a három gyerekes roma család házát, de megrongálták a másik érintett, nem roma család házának kerítését is.

A feszült helyzetben az egyik kárvallott - aki korábban felvételét kérte a Magyar Gárdába - elhatározta, hogy elköltözik a faluból, s a pakoláshoz segítségül a Magyar Gárda tagjait hívta. Vasárnap délután meg is jelent körülbelül harminc önkéntes gárdista, akik közül az időközben nagy erőkkel felvonuló rendőrök néhányat a házhoz engedtek, hogy segítsenek. Vasárnap, késő este a bútorszállító autó - rendőri kísérettel - elhagyta a falut, és eltűntek a közelben ácsorgó gárdisták is.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel azt közölte: a rendőrség nyomoz a ház felgyújtása, illetve a kerítés megrongálása ügyében.
A faluban nagyarányú rendőri erők maradtak éjszakára az esetleges atrocitások megelőzése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását