2024. április 26. - Ervin

Megvert egy fotóst a cseh miniszterelnök

Szemtanúk szerint Topolánek a gyerekkocsival a Polgári Demokratikus Párt székházába tartott, amikor a Blesk című bulvárlap fotóriportere megközelítette és fotózni kezdte a kocsiban lévő másféléves Nicolast. A kormányfő begurult és bal öklével a keményen a
2008. október 26. vasárnap 17:02 - Hírextra
"Senki sem fogja büntetlenül veszélyeztetni a gyermekeimet. Arra senkinek sincs joga. Ha még egyszer ilyesmi történik, akkor az rosszabbul fog végződni" - nyilatkozta később újságíróknak Topolánek. Leszögezte: azért dühödött annyira fel, mert a fia éppen elaludt, s a vaku villogása felébreszthette volna.

"Nem vagyok hajlandó semmiféle bocsánatkérésre. Nincs okom rá" - válaszolta a Blesk című bulvárlap szerkesztőségének kérdésére a kormányfő.

A miniszterelnök viselkedése azonnal bírálatokat váltott ki. "Orvos vagyok, számomra hihetetlen, hogy valaki figyelmeztetés nélkül ököllel arcon vágjon egy másik embert. Ez súlyos sérülést okozhat" - mondta újságíróknak Boris Stastny, a polgári demokraták parlamenti képviselője. Mások megjegyezték, hogy Topolánek pártelnök és kormányfő, így tudnia kellett: ha gyerekkocsival megy a pártszékházba, akkor az újságírók fényképezni fogják a fiát is.

Az incidens nagyjából egy órával azután történt, hogy ismertté vált: a Polgári Demokratikus Párt a múlt heti regionális önkormányzati választás után csúfosan elbukott a részleges szenátusi választáson is. A két választási vereség után Topoláneket éles bírálatok érik, s többen azt követelik, hogy mondjon le.

A miniszterelnöknek egyébként nem ez volt az első incidense a médiával. Másfél éve dühében megrugdosta a Blesk gépkocsiját, mert annak fotósai lekapták, amikor kora reggel távozott szeretője lakásából.

Mirek Topolánek nős, és feleségétől három gyermeke van. Másfél éve azonban elhagyta a családját és barátnőjéhez, Lucie Talmanovához - a párt és a képviselőház alelnökéhez - költözött. A kis Nicolas Topolánek és Talmanová fia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását