2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Béke jön, vagy további romlás?

Az elkövetkező napok sorsdöntőek abból a szempontból, hogy létrejön-e a közel-keleti rendezéssel kapcsolatos palesztin-izraeli-amerikai találkozó - vélte egybehangzóan Mahmúd Abbász palesztin elnök és José Luis Rodríguez Zapatero spanyol kormányfő kettejük madridi megbeszélésén.
2009. szeptember 2. szerda 19:43 - HírExtra
A háromoldalú találkozón, amelyen Abbász mellett Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő és Barack Obama amerikai elnök venne részt, a megfeneklett izraeli-palesztin béketárgyalások felújításával foglalkoznának. A spanyol miniszterelnöki hivatal egyik tisztségviselője közölte, hogy Zapatero és Abbász egybehangzóan úgy vélte, "sorsdöntő pillanatokat élünk" a háromoldalú találkozó megrendezése szempontjából.

Az eszmecserén ugyancsak jelen lévő Miguel Ángel Moratinos spanyol külügyminiszter elmondta: Abbász megerősítette, hogy a ciszjordániai zsidó telepek bővítésének befagyasztását elengedhetetlen feltételnek tartja a háromoldalú megbeszéléshez.

Amennyiben Izrael beleegyezik e követelés teljesítésébe, úgy a találkozót az ENSZ-közgyűlés ülésszaka alkalmából szeptember végén New Yorkban tarthatják meg. A zsidó állam azonban mindeddig elutasította a befagyasztást, sőt a Jerusalem Post című angol nyelvű napilap szerdán Joszi Peled tárca nélküli minisztert idézve arról számolt be, hogy Netanjahunak továbbra sem áll szándékában előrelépni e téren.

A háromoldalú találkozó lehetőségét izraeli vezetők vetették fel nemrégiben. Abbász és Netanjahu ugyanis még soha nem találkozott azóta, hogy utóbbi április elsején jobboldali vezetésű kormánykoalíciója élén átvette országa vezetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 2. 20:29
Abbász megerősítette, hogy a ciszjordániai zsidó telepek bővítésének befagyasztását elengedhetetlen feltételnek tartja a háromoldalú megbeszéléshez.
-Nevetséges,hogy az Izrael területén lévő Palesztin Autonómia Hatóság elnöke feltételeket szab,annak az Izrael Államnak,amely létrehozta az arab Autonómiát.Mely soha sem volt azelőtt!Csak nem ő kivánja meghatározni,mely területek tartozzanak az Autonómiához?Nem engedi a zsidó falvak és városokban tervezett épitkezéseket?NEVETSÉGES KÖVETELÉS...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását