2024. április 27. - Zita

Belgrádi színház kapta a fődíjat Pécsett

A belgrádi Branko Krsmanovich Akadémiai Színház a Különóra című darab előadásáért a fődíjat kapta a pécsi Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon. Az ünnepélyes díjkiosztót vasárnap tartották meg a baranyai megyeszékhelyen.
2008. október 26. vasárnap 16:20 - Hírextra
A zsűri a legjobb színészi jelenlétért járó díjat a budapesti Radikális Szabadidő Színház tagjainak ítélte Paul Foster Brutus című darabjában mutatott játékukért, a legjobb csapatmunkáért pedig a Kell egy csapat című darabot bemutató Szegedi Egyetemi Színházat tüntette ki - a színművet Sándor Pál filmje, a Régi idők focija ihlette .

A legjobb vizualitás díjával az 1570 óta működő Vilniuszi Egyetemi Színházat jutalmazták, a társulat Algimantas Mackus Kápolna B című művével lépett színpadra. A zsűri különdíját a marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetem kapta Moliére Szívek és szavak című darabjának színre viteléért.

Az október 23. és 26. között, a pécsi Janus Egyetemi Színház (JESZ) szervezésében rendezett fesztiválon tizenegy egyetemi színház vett részt, a programsorozat a felsőoktatási intézmények támogatásával működő amatőr társulatok bemutatkozását, tapasztalatcseréjét, a munka szakmai színvonalának növelését hivatott segíteni.

A tizenkét éve működő JESZ 1999-ben rendezte meg először az országos egyetemi és főiskolai színházi fesztivált. A 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásának köszönhetően idén lehetővé vált, hogy a hetedik programsorozatukra külföldi teátrumokat is meghívjanak, így a fesztivál immár nemzetközi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását