2024. május 8. - Mihály

"Vérfürdő" a tőzsdéken

Péntek reggel a nyugat-európai részvénypiacok ismét meredekebb lejtőre kerültek, a gyenge vállalati eredmények miatt. Délben a francia CAC mínusz 9,94 százalékon, a német DAX mínusz 10,6 százalékon, a londoni FTSE mínusz 7,59 százalékon állt.
2008. október 24. péntek 13:22 - Hírextra
A legmegbízhatóbb európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 5,4 százalékos eséssel kezdett, az első óra vége felé 4,13 százalékos veszteséggel 836,71 pontnál tartott, 44,46 százalékkal elmaradva az év végi értékétől.

A Volvo az első órában 18 százalékkal zuhant a várttól és a tavalytól messze elmaradó harmadik negyedévi eredményei miatt. Továbbra is rosszak a bankok és az olajtársaságok, 5-10 százalék közötti, illetve 5-7 százalék közötti veszteségekkel.

Pénteken délben a francia CAC mínusz 9,94 százalékon, a német DAX mínusz 10,6 százalékon, a londoni FTSE mínusz 7,59 százalékon állt. Takács Szabolcs, a Portfolio.hu elemzője vérfürdőnek nevezte a tapasztaltakat.

Egy órára felfüggesztették a kereskedést az orosz piacon, miután az RTS index 7,33 százalékot zuhant az általános negatív részvénypiaci hangulat közepette.

Tokióban 9,6 százalékos veszteséggel zárt a tőzsde; a Nikkei a kereskedés végén 811 pontos csökkenéssel, 7649 ponton zárt.

A New York-i Dow Jones index 2,83 százalékot zuhant, míg a technológiai papírokkal telített Nasdaq index 2,58 százalékot veszített értékéből.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását