2024. május 14. - Bonifác

Fodor szerint kisebb, de hatékonyabb állam kell

Fodor Gábor szerint Magyarországon kisebb, de hatékonyabb államra van szükség, amely valóban a polgárok érdekeit szolgálja; az SZDSZ elnöke pénteken, a pártja által szervezett nemzetközi konferencia sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy szükség van a
2008. október 24. péntek 16:02 - Hírextra
Fodor Gábor azt mondta, hogy pártja hagyományosan képviselni akarja a szabadságjogok, az emberi jogok és a jogállami normák melletti elköteleződést.

A párt elnöke szerint a jelenlegi nemzetközi pénzügyi és gazdasági válságra reagálva újra kell gondolni az államnak a társadalomban betöltött szerepét. "Mi, liberálisok egy jól működő, valóban a polgárokat szolgáló, erős állam pártján vagyunk, de egy olyan állam pártján, amely a fölösleges feladatokból visszahúzódik" - fogalmazott Fodor Gábor a Liberális szomszédok - Közép-európai liberálisok közös ügyeinkről című, az ez év nyarán elhunyt egykori lengyel külügyminiszter, Bronislaw Geremek emlékének szentelt konferencián.

Fodor Gábor úgy vélekedett, Magyarország problémái többek között abból származnak, hogy az állami újraelosztás aránya még mindig jóval magasabb, mint a többi uniós országban. "Ezen változtatni kell. Nem +több+ államra van szükség, ellenkezőleg, +kevesebbre+, de annak hatékonynak kell lennie". Valóban a polgárok érdekeit kell szolgálnia - mondta a pártelnök, hozzátéve, hogy a megújulás irányát jelentené a környezettudatos gondolkodás is.

Annemie Neyts-Uyttebroeck, az Európai Liberális Demokrata és Reformpárt (ELDR) elnöke, EP-képviselő egyebek között azt hangsúlyozta: a mostani válság megmutatta, hogy egy uniós országot érintő probléma a többi tagállamot is érinti, ezért a szolidaritásnak még hangsúlyosabban ki kell fejeződnie.

Szent-Iványi István, az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke, EP-képviselő a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a néhai lengyel liberális politikus emlékének is adózó konferenciát az SZDSZ és az ELDR közösen szervezte. Erre az alkalmat a prágai tavasz 40. és az SZDSZ megalakulásának 20. évfordulója kínálta.A tanácskozáson a visegrádi országokból érkezett liberális politikusok, értelmiségiek vettek részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását