2024. április 26. - Ervin

Ki etetett minket guargumival?

A mérgezett guragumit felhasználó szegedi sütőipari cég nevének nyilvánosságra hozatalát követeli a Fidesz. A Délmagyarország című napilap szerdán számolt be arról a vállalatról, amely kétszer is vásárolt mérgezett guargumit, összesen körülbelül egy tonná
2007. szeptember 5. szerda 14:03 - Hírextra

A dioxinos anyaggal készült termék nagyobb része elfogyott, és bár a szakemberek azt állítják, hogy a fogyasztóknak nem lesz bajuk tőle Koszorús László, a fogyasztóvédelemi eseti bizottság fideszes tagja a cég nevének azonnali nyilvánosságra hozatalát várja.

Koszorús László szerint az újabb eset megmutatta, hogy még nincs vége a dioxinnal szennyezett élelmiszerbotránynak, az ellenzéki politikus úgy véli azzal, hogy a kormány nem hozza nyilvánosságra, a dioxinnal szennyezett termékek listáját és az azokat előállító cégek nevét "hülyének nézi a vásárlókat." Koszorús László különösen felháborítónak tartja, hogy minden információ rendelkezésre áll a szennyezett termékekkel kapcsolatban, lehet tudni, ha valahonnan egészségre veszélyes anyag érkezik az országba, és az is pontosan nyomon követhető, hogy ki vásárol belőle, és milyen termékben használják fel.

Szigeti Sándor, az Élelmiszer-ellenőrző állomás igazgatója, a Délmagyarországnak azt mondta, hogy mivel ez a sütőipari cég század, illetve ezredrészben adagol termékéhez guargumit, a megközelítőleg egy tonnányi guargumiból akár száz-, sőt ezer tonnányi élelmiszer is készülhetett. Így a mérgezett adalékanyag a fogyasztáskor az egészségre már nem veszélyes arányra hígult. Amikor ellenőrizték a szegedi cég kereskedelmi partnereit, azoknál már csupán 700 kilolgramm terméket találtak. Azokat lefoglalták, és megsemmisítésre várnak.

 

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását