2024. április 25. - Márk

Székesfehérvár a helyi nagyvállalatokkal egyeztet

A legtöbb dolgozót foglalkoztató székesfehérvári nagyvállalatok erősek, több lábon állnak, helyzetük stabil, s nem terveznek létszámleépítést - derült ki a városi közgyűlési frakciók és négy nagyvállalat vezetőinek keddi megbeszélésén.
2008. október 21. kedd 18:05 - Hírextra
Az Alcoa-Köfém Kft., a Denso Gyártó Magyarország Kft., a Videoton Holding Zrt. és a Visteon Hungary Kft. vezetőinek részvételével, zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson elhangzottakról a polgármester és a frakcióvezetők tájékoztatták az újságírókat, a cégvezetők nem kívántak nyilatkozni.

Warvasovszky Tihamér (MSZP) polgármester elmondta: a Denso Gyártó Magyarország Kft. vezetője felhatalmazta annak közlésére, hogy a japán tulajdonú cégnek 4500 állandó dolgozója van, s ezt a létszámot meg is kívánja őrizni.

A megbeszélésen részt vevő nagyvállalati vezetők azt kérték, hogy az ország a jelenlegi válsághelyzetben "mutasson egységet". Egyetértettek abban, hogy a jövőben rendszeressé teszik a hasonló megbeszéléseket, hogy ha az esetleg szükségessé válik, az önkormányzat a saját eszközeivel enyhíteni tudja a cégek gondjait.

A párbeszéd tanácsán keresztül az önkormányzat rövid időn belül hasonló tanácskozást kezdeményez a kisvállalkozói körrel is - mondta a polgármester.

Székesfehérvár vállalkozásai 72 ezer embernek adnak munkát. A legnagyobb foglalkoztatók a multinacionális vállalatok, valamint a Videoton cégcsoport. A város erős gazdaságára jellemző, hogy az iparűzési adóból származó bevétel összege tavaly meghaladta a 10 milliárd forintot.

Jelentős Székesfehérvár GDP-hez való hozzájárulása, s a városban működő vállalatok részesedése az exportból. A vásárlóerő országosan a 3. legnagyobb Fejér megye székhelyén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását