2024. május 5. - Györgyi

Mire ügyelünk lakásvásárláskor

Az új lakások vásárlásánál a bűntérkép, a zajtérkép és az energiafogyasztás még inkább befolyásolja a jövőben a lakásvásárlásokat - állapította meg az egyik beruházó cég közleménye.
2008. január 2. szerda 15:30 - Hírextra

A Belügyminisztérium által készített úgynevezett bűntérkép a jövőben árnyaltabbá teheti az ingatlanpiacot. E térkép alapján az V. kerület a legveszélyesebb - olvasható az egyik beruházó közleményében.

Az elemezés kimutatta azt is, hogy a XVII. kerület a legbiztonságosabb. Budán általában kevesebb bűncselekmény történik, mint Pesten.

A Sasad Resort egyik vezetője szerint árnyaltabbá teheti a piacot a zajtérkép is. Eddig csak szubjektív megérzések alapján tudta eldönteni a vevő, zajos-e környék vagy sem, ráadásul sokan olyan időpontokban mutatták meg a leendő vevőnek otthonukat, amikor az éppen csendes volt és csak a beköltözés után következett a kellemetlen meglepetés.

A fővárosi önkormányzatnál dolgozó szakemberek úgynevezett konfliktustérképet is felvázoltak azokról a területekről, ahol az erős zaj lakóházakat, kórházakat, iskolákat is terhel. Mindez forintokra, négyzetméterárakra is lefordítható lesz,

Viszonylag új jelenség, hogy a lakást vásárlók ellenőrzik az új ingatlan technikai jellegű - például energiafogyasztással kapcsolatos - paramétereit is. Az emelkedő energiaárak miatt ez sok vevőnél már most döntési szempont - olvasható az egyik PR-cég közleményében.

2009-től Magyarországon is bevezetik a lakóházakra érvényes kötelező zöldkártyarendszert, amely tartalmazza az épületek energiafogyasztását.

Az energiafogyasztás nagysága jelentősen befolyásolja majd egyes ingatlanok kelendőségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását