2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lados Gyurcsányról is beszélt a bíróság előtt

Lados István, a Zuschlag-per másodrendű vádlottja hétfői kihallgatása során a bíróság előtt is elmondta, mit mondott neki Zuschlag János, az elsőrendű vádlott arról, hogy milyen szerepet játszott az ügyben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
2008. október 20. hétfő 17:23 - Hírextra
Lados István most is elmondta: Zuschlag Jánostól azt hallotta, hogy az ügy nyomozati szakaszában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Bánáti János, az Ügyvédi Kamara elnöke és Zuschlag János egy alkalommal találkoztak, és a miniszterelnök nehezményezte hogy a neve belekerült az ügybe.
Daróczi Dávid kormányszóvivő erre reagálva az MTI-nek cáfolta, hogy lett volna ilyen találkozó.
A bíró emlékeztette Lados Istvánt a nyomozati szakban tett, egy találkozóról elmondott vallomására, amit a vádlott megismételt.

Lados úgy fogalmazott: "volt egy személyes találkozó tudomásom szerint, Gyurcsány Ferenc, Bánáti János és Zuschlag János között, amire a nyomozás során azt mondtam, hogy úgy emlékszem, hogy Kiskunhalason volt, de lehet hogy Budapesten került erre sor, nem vagyok ebben biztos".

"Ezen Gyurcsány Ferenc nehezményezte azt, hogy a nevét az üggyel összefüggésbe hozták" - idézte Zuschlag szavait Lados, aki hozzátette: Zuschlag "a maga arrogáns stílusában azt válaszolta, hogy nem kellett volna engedni, hogy eddig fajuljon a dolog, és kérte a segítséget".

"Azt amit elmondtam erről a találkozóról, Zuschlag Jánostól tudom" - mondta Lados. A szóban forgó beszélgetés Erdélyben történt,Zuschlag János meglátogatta az ügy kirobbanásakor oda menekült Lados Istvánt.

Fodor Endre tanácsvezető bíró felolvasta Lados István nyomozati szakban tett vallomását, mely megegyezett a bíróság előtt tett vallomásával. A bíró kérdésére Lados határozottan kijelentette: "én fenntartom, amit a nyomozás során elmondtam vallomásomban, én rákérdeztem Zuschlagtól a részletekre is, amire ő hajlandó volt válaszolni és megerősítette a korábban elmondottakat".
A Bács-Kiskun megyei bíróságon szerdán Lados István kihallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás a Zuschlag-ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását