2024. május 16. - Mózes, Botond

Kiegészítő javaslatok a napirendben

Két javaslattal egészítették ki az Országgyűlés kétnapos ülésének napirendjét a képviselők; a Nemzeti Civil Alapprogram napirendre vételére vonatkozó Fidesz-kezdeményezést Szili Katalin szavazatával vetették el.
2008. október 20. hétfő 15:33 - Hírextra
A képviselők napirendre vettek két - a Költségvetési Tanács felállításáról, illetve a Kercaszomor községről szóló előterjesztéssel. Ez utóbbi javaslattal az Országgyűlés a Vas megyei Kercaszomornak, amelynek lakói 1920-ban elűzték a megszálló szerb-horvát-szlovén csapatokat, a "Legbátrabb falu" címet adományozza.

Nem szavazta meg a többség ugyanakkor a hétfői ülés napirendjének kiegészítését Fidesz javaslatával, amely a parlament létszámának 200 főre való csökkentéséről szóló vitát folytatta és zárta volna le.

A Fidesz egyúttal azt is indítványozta, hogy ne folytassák le a Polgári Törvénykönyvről szóló törvényjavaslat általános vitáját, de az Országgyűlés - egy szavazatnyi többséggel - úgy döntött, hogy a javaslat maradjon napirenden.

Szili Katalin házelnök szavazatával utasította el a parlament a Fidesznek arra vonatkozó javaslatát, hogy a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját és a keddi ülésen folytassák és zárják le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását