2024. május 3. - Tímea, Irma

A fatolvajok is készülnek a télre

Fatolvajokat fogtak a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplénben, az egyik illegális fakitermelő csoport Hegymeg, a másik Szendrő térségében ritkította az erdőt - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t hétfőn.
2008. október 20. hétfő 15:37 - Hírextra
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta: a hegymegi esetben az edelényi rendőrkapitányság emberei olyan járműveket foglaltak le, amelyeken nagy mennyiségű, frissen kivágott és darabolt akácfa volt, illetve a rendőrök megtalálták a fakitermeléshez használt eszközöket is. Az ügyben lopás miatt indítottak eljárást három tomori és három laki férfival szemben, akik elismerték, hogy engedély nélkül vágták ki a fákat.

A második elfogás Szendrő környékén történt, ahol a járőrök egy tehergépkocsit ellenőriztek, amelyet csaknem négy köbméternyi akácfával raktak meg. Az intézkedés során kiderült, hogy a fát az úgynevezett Kígyószögi erdőből jogtalanul termelték ki, így azt a teherautóval együtt lefoglalta a rendőrség. Az elkövetőkkel szemben lopás miatt indított eljárást az edelényi rendőrkapitányság.

Dobi Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a falopások, illegális fakitermelések visszaszorítása érdekében fokozott ellenőrzéseket hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását