2024. május 23. - Dezső

Emlékbélyeget kap a legendás táncosnő

Emlékbélyeget adott ki a héten az amerikai posta Josephine Baker, a néhai táncosnő és énekesnő tiszteletére. New Jersey államban, Newarkban ünnepélyes külsőségek között került sor a bélyeg bemutatására.
2008. július 19. szombat 12:39 - Hírextra

"Biztos vagyok benne, hogy nagyon örülne" - mondta a művésznő fogadott fia, Jean Claude Baker, aki Manhattanben a "Chez Josephine" (Josephine-nél) elnevezésű étterem vezetője. A 42 cent címletű bélyegen a "Princess Tam Tam" című, 1935-ben készült film plakátja látható: ebben a fekete híresség afrikai nőt alakított.


Jean Claude Baker tavaly még hadban állt a postával, amely nem volt hajlandó terjeszteni 15 ezer postai levelezőlapot, mert azokon a táncosnő derékon felül meztelenül látható.

A posta "pornográfiának" minősítette a képet. Egy bíróság azonban Jean Claude Bakernek adott igazat azzal az indoklással, hogy a kép nem fotográfia, hanem akvarell és ezért műalkotásnak minősül.


Az 1906-ban Saint Louis-ban született Josephine Baker mindenekelőtt banánfüzéres táncáról lett híres, "Revue Negre" című műsorával Párizs kedvencévé vált. 1937-ben felvette a francia állampolgárságot, Párizsban hunyt el 1975-ben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását