2024. május 3. - Tímea, Irma

12 milliárdos kórházfejlesztés Győrben

A jelenleginél gazdaságosabban működő, XXI. századi technikai és orvos szakmai színvonalú regionális kórházzá tervezik fejleszteni a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat 12,3 milliárd forintos projekt keretében.
2008. október 18. szombat 15:44 - Hírextra
A stratégiai célok megvalósítására 11,1 milliárd forintra pályázott a fekvőbeteg-intézményt fenntartó Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat a társadalmi infrastruktúra operatív programból (TIOP) - közölte Szakács Imre (Fidesz), a megyei közgyűlés elnöke szombaton sajtótájékoztatón.

Az önrész 10 százalék, azaz 1,2 milliárd forint, amelyet a megyei önkormányzat biztosít - mondta a politikus.
A stratégiai célok közül Varga Gábor, a kórház főigazgató főorvosa kiemelte: a Felső-Pannon régió egyetemi szintű kórházává szeretnék fejleszteni az intézményt, amely egyúttal tudományos központ is lenne. Erre azért lenne szükség, mert a térségben nincs orvosegyetem - indokolta a főigazgató.

Varga Gábor kifejtette: az intézmény jelenleg is kvázi klinikai kórházként működik, a térség legnagyobb ágyszámú fekvőbeteg intézménye, amely a szívsebészeten, a transzplantológián kívül minden más profillal rendelkezik. A környék súlyponti kórházaiból rendre vesznek át betegeket, s Győrből a statisztikák szerint alacsony az eláramlás a klinikai központok felé.

A fejlesztési összegből közel 400 ágyas, mintegy 20 ezer négyzetméteres épületet emelnének a kórház egyik telephelyén, ezzel meg lehetne szüntetni a másik telephely kórházi funkcióját. Az új épületben kapna helyet egyebek között a sürgősségi centrum, a gyermekcentrum, a kardiológia, az onkológia és az összevont szubintenzív részleg.

A fejlesztés eredményeként költséghatékonyabb ellátó struktúra alakulna ki, megtörténne az egyes szakmák profiltisztítása. Modernizálódna a műszerpark, az informatika.

Szakács Imre hangsúlyozta: bízik benne, hogy a projekt megvalósításához a teljes összegű támogatást megkapják, ez ugyanis a feltétele annak, hogy a modern regionális póluskórház egész ellátási területén javul az egyenlő ellátáshoz való hozzáférés. A kétfordulós pályázat első fordulójának elbírálása folyamatban van, s hírek szerint a pályázatot a legjobbak közé minősítették - mondta a közgyűlés elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását