2024. április 20. - Tivadar

Vizsgálják a TV2 szappanoperájának támogatását

Hatósági vizsgálatot rendelt el csütörtöki ülésén az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) annak tisztázására, sértett-e szabályt az, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség anyagilag támogatta a TV2 Jóban Rosszban című szappanoperáját - közölte a médi
2008. október 16. csütörtök 18:10 - Hírextra
Egy magánszemély fordult március végén az ORTT-hez az ügyben, és sajtóhírekre hivatkozva azt jelezte: "megítélése szerint" a műsorszolgáltató a Jóban-rosszban című sorozattal megsérti vagy megsérteni kívánja a médiatörvény egyes passzusait. Cs. Kádár Péter szerint ez a megoldás a műsorszámok támogatásának vagy a burkolt reklámozásnak a szabályait, továbbá a médiatörvény preambulumában alapelvként is rögzített műsorszolgáltatói (tájékoztatatási) függetlenséget sérti.

A HVG egyik tavaszi számában jelent meg cikk arról, hogy nettó 200 millió forintot folyósít pályázat nélkül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a TV2-t működtető társaságnak, amely vállalta, hogy szappanoperájában bemutatja egy uniós pályázat alakulását.

Az ügynökség még aznap úgy nyilatkozott az MTI-nek: nem ütközik törvénybe eljárásuk. Lantos Gabriella kommunikációs főigazgató hangsúlyozta: az NFÜ közbeszerzési eljárást folytat le minden pályázatot népszerűsítő programra, kivéve a televíziós koprodukciókat, hiszen azokra a közbeszerzési törvény nem ír elő ilyen kötelezettséget.

A kereskedelmi csatorna az MTI megkeresésére úgy kommentálta a történteket: a Jóban Rosszban című napi sorozat olyan, a közérdeklődésre számot tartó cselekményszállal bővül, amelyen keresztül a nézők megismerhetik az uniós pályázási folyamatokat.

A TV2 tájékoztatása szerint nem kaptak hivatalos tájékoztatást a médiahatóság döntéséről, de ha az ORTT hozzájuk fordul majd, minden rendelkezésükre álló adattal segítik az eljárás lefolytatását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását