2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kulturális vezetői pályázatok

Pályázatot írt ki a Thália Színház és a Bartók Béla Emlékház igazgatói posztjára csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, s a testület döntött a Vígszínház és az Operettszínház főigazgatói posztjára érkezett pályázatokat értékelő bizottság
2008. október 17. péntek 06:20 - Hírextra
Bőhm András, a testület szabad demokrata elnöke elmondta, hogy a pályázatok nyertesei januártól tölthetik be tisztségüket.

Rétvári Bence (KDNP) közlése szerint javaslatukra a városvezetés által indítványozott tíz nap helyett, harminc nap áll rendelkezésre a pályázatok benyújtására. A politikus elmondta, hogy a bizottság nem szavazta meg Sas Józsefnek, a Mikroszkóp Színház igazgatójának azt a rendezésre szóló különszerződését, amit saját gazdasági társaságával kívánt megkötni. Az előterjesztés szerint október 15-ig készíti el az igazgató az új produkciót, s erről egy nappal később, 16-án kellett volna döntenie a bizottságnak, ami abszurd - jegyezte meg a politikus.

Előterjesztési hiányosságok miatt levették a napirendről a különböző egyedi kulturális támogatásokról szóló javaslatokat. Hozzájárultak több köztéri alkotás, így az V. kerületben a Rollerező, a XII. kerületben pedig az Íjazó című szobor felállításához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását