2024. április 23. - Béla

Speciális múzeumi program fiataloknak

Időszaki kiállítására, Keith Haring képeihez várja szeptembertől a budapesti Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum a fiatal közönséget. Az általános és középiskolások, valamint egyetemisták az ország minden tájáról ingyenes buszjárattal kereshetik föl a Művésze
2008. augusztus 29. péntek 16:55 - Hírextra
Ingyenes tárlatlátogatásra és múzeumi foglalkozásokra hívja a tanév megindultakor, szeptember 2. és november 14. között a Lumú az általános és középiskolásokat, egyetemistákat, az ország hét régiójából.

A Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum Keith Harning kiállításának rendezői kíváncsiak a diákok gondolataira és véleményére is, épp ezért azt ígérik, hogy a megszokott tárlatvezetéssel szemben az élményt nem csak vizuálisan, hanem verbálisan is igyekszenek a fiatalokkal feldolgoztatni.

A Ludwig Múzeumban 800 négyzetméteren tizenegy festmény és több mint nyolcvan grafika reprezentálja a kortárs képzőművészet emblematikus alakja, Keith Haring 1979 és 1989 közötti életművét.

A kiállítás megtekintését követő foglakozásokon a rajztól a festésen át az animációig különböző eljárásokat alkalmaznak az alkotáshoz. A tárlatra különbuszokat szerveznek, jelentkezni a múzeum honlapján lehet, a járatokat is térítésmenetesen lehet igénybe venni a Raiffesen Bank támogatásának köszönhetően.

A mindössze 31 évesen AIDS-ben elhunyt Keith Haring 2008-ban ünnepelné 50. születésnapját, amelyről számos kiállítással és eseménnyel emlékeznek meg világszerte. A New York-i Keith Haring Alapítvánnyal közösen rendezett kiállítás Magyarországon első ízben ad teljes áttekintést a művész csupán egy évtizedet átölelő, ugyanakkor lenyűgözően gazdag és sokrétű életművéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását