2024. május 3. - Tímea, Irma

Díjazott Kalandorok

Paczolay Béla Kalandorok című filmjének színésztrióját - Haumann Pétert, Rudolf Pétert és Schruff Milánt - a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije a legjobb szereplők díjával jutalmazta - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.
2008. június 9. hétfő 14:30 - Hírextra
A Transilvania legjobb szereplőgárdának járó trófeáját Paczolay Béla személyesen vette át a kolozsvári román színház nagytermében szombat este - közölte Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa. Hozzáfűzte, hogy a 39. Magyar Filmszemle Simó Sándor-díjával is kitüntetett Kalandorok a szakmai zsűrit és a kolozsvári nagyérdeműt is meghódította: a közönségszavazatok alapján a harmadik helyen végzett.

A Kalandorok három generáció, nagyapa, apa és fiú közös utazásának kalandjait dolgozza fel. A negyedik felesége által kiebrudalt, emiatt az autójában lakó Elekes Géza (Rudolf Péter) egy hakni hajnalán felkerekedik fiával, hogy meglátogassák a nagyapát (Haumann Péter). A legfiatalabb Elekes (Schruff Milán), aki poggyászként csak a mobilját, barátnője hitelkártyaszámát és játékszenvedélyét viszi magával az útra, még odafelé betér egy internetkávézóba pókerezni, s gyorsan eljátssza barátnője pénzét.

Otthon is áll a bál, a nagymama féltékenységi jeleneteit tovább tűrni képtelen nagyapa, Elekes István a fiához költözne. Némi huzavona után nagyapa, apa és fia elindul Pestre. A három férfi megküzd önmagával, egymással, és persze ki-ki a hozzá tartozó nővel. Egy halálos gázolásnak látszó akció, egy izgalmas nő feltűnése és az autó végleges lerobbanása után úgy tűnik, összecsapnak a fejük felett a hullámok: a film hősei ellen országos körözést adnak ki, és akkora a baj, hogy már csak a cigányvajda segíthet.

Papp Csaba Zoltán megemlítette azt is, hogy a román seregszemle jelentős figyelmet szentelt a magyar filmnek: a múlt szerdán megrendezett Magyar Napon tíz magyar játékfilmet és egy rövidfilm válogatást vetítettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását