2024. május 9. - Gergely

Hathatós védelem kell a szegénység ellen

Az államnak hathatós segítséget kell nyújtania a szegénység ellen - hívta fel a figyelmet a Magyar Szegénységellenes Hálózat igazgatója pénteken tartott budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. október 17. péntek 15:02 - Hírextra
Márton Izabella az október 17-i szegénység elleni világnap alkalmából arról beszélt, hogy a bankok és a vállalkozások megmentése mellett rendkívül fontos az is, hogy segítséget kapjanak azok az emberek, családok, gyermekek, akik az ellehetetlenülés felé sodródnak.

Elmondta, hogy ha a KSH által számolt létminimumot vesszük figyelembe, ami tavaly havi 67 ezer forint volt egy egyszemélyes háztartásra vetítve, akkor a háztartásoknak a 28 százaléka él ez alatt a szint alatt. Ez közel hárommillió embert jelent.

A Magyar Szegénységellenes Hálózat egyebek között azt javasolja, hogy a kormányzat és az Országgyűlés ne hozzon olyan szociális és munkaerő-piaci intézkedéseket, amelyek a szegénység további terjedéséhez vezethetnek.

Az Európai Unió a 2010-es évet a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem évének nyilvánította - mondta a hálózat igazgatója, hozzátéve, hogy a kormányzatnak a lehető legsürgősebben el kell kezdenie az "évre" történő felkészülést.

A szegénység világnapja alkalmából tartott rendezvényen zsíros kenyeret és teát kínáltak Budapest belvárosában a Vörösmarty téren az arra járóknak a hálózat munkatársai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását