2024. április 25. - Márk

Az OKM büszke magára

Csökkennek az adminisztrációs terhek, bővülnek a munkáltatói jogosítványok, és a Nemzeti Alaptanterv felülvizsgálata is megtörtént - egyebek mellett ezeket tartja a legfontosabb eredményeknek az Oktatási és Kulturális Minisztérium a közoktatás területén 2
2007. december 29. szombat 06:37 - Hírextra
A munkaidő-nyilvántartás egyszerűsítésével a szaktárca szerint sikerül érdemben csökkentetni a tanárok adminisztrációs terheit, és felülvizsgálják a diákigazolvány igénylési rendszert is, a hatékony működés érdekében.

2007. szeptember elsejétől nem szerepel a külön díjazás nélkül elrendelhető, tanórán kívüli foglalkozás munkaköri feladatként, nőtt viszont a kötelező óraszám, heti 2 órával.

A sajátos nevelési igényű tanulók számára fenntartott intézmények 613 millió forintos támogatást kaptak a képzéshez szükséges eszközök beszerzéséhez, a nemzeti és etnikai kisebbségi oktatás feladataira pedig 1,1 milliárd forint kiegészítő támogatás jutott a központi költségvetésből.

A Nemzeti Alaptanterv felülvizsgálata során külön figyelmet kapott a képességfejlesztés, az alapkészségek megerősítése, illetve a nyelvoktatás fontossága. A Nat kiegészült a "tudatos állampolgári léttel összefüggő fejlesztési célokkal, és további hangsúlyt kapott a "Gazdasági ismeretek" című fejezet.

2007. júniusában a parlament elfogadta a tankönyvpiac rendjéről szóló törvény módosítását. A tankönyvvé nyilvánítás szakmai feltételei szigorodtak, a tankönyvként forgalomba hozható könyvek számára az árkorlát évenkénti növelésének mértéke korlátozottabb lett és az iskolai tankönyvkölcsönzés lehetőségei is bővültek - olvasható az OKM közleményében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását