2024. május 17. - Paszkál

"Most nem lehet adót csökkenteni"

A kormányszóvivő szerint a jelenlegi helyzetben nem lehet vitás, hogy el kell halasztani az állami bevételeket rövid távon csökkentő adóreform-programot. Budai Bernadett a csütörtöki tájékoztatón ezt annak kapcsán mondta, hogy az elmúlt napokban vita bont
2008. október 16. csütörtök 14:57 - Hírextra
Emlékeztetett arra: több adószakértő - például Oszkó Péter, a Deloitte elnök-vezérigazgatója, Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adóigazgatója vagy Várhegyi Éva, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa - szerint vakmerőség lenne megvalósítani a korábban tervezett lépéseket, és a jelenlegi helyzetben el kell halasztani az adó- és járulékcsökkentéseket.

Ami talán ennél is fontosabb, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács munkaadói oldala - azon a keddi egyeztetésen, amelyen a kormány ismertette a pénzügyi válság kapcsán tervezett kormányzati lépéseket - egységes álláspontot fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi helyzetben a legfontosabb a biztonság, azaz a költségvetés helyzetének megerősítése - tette hozzá.

Budai Bernadett hangsúlyozta: a vállalkozói oldal álláspontja szerint sincs tehát lehetőség az azonnali adócsökkentésre. A jelenlegi helyzetben a munkaadói oldal lemond erről azzal, hogy akkor lehet döntést hozni az adócsökkentésről, ha már látszik a válság vége - jegyezte meg.

A szóvivő emlékeztetett arra, a kormány szintén fontosnak tartja az adócsökkentés kérdését, az azonban nem lehet vitás, hogy a jelenlegi helyzetben ezt el kell halasztani. Az állam akkor tud menedéket nyújtani az esetlegesen erre szoruló vállalatoknak és családoknak, ha a mozgástere nem szűkül, és ehhez megfelelő forrással rendelkezik - hangoztatta, hozzátéve: a feszesebb gazdálkodás ad nagyobb teret az államnak az ország, a vállalkozások és a magyar emberek megvédésében.

A kormányszóvivő kiemelte: később, ha a szükséges feltételek adottak lesznek, akkor a remélt további bevételek további hiánycsökkentésre, vagy adócsökkentésre fordíthatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását