2024. május 24. - Eszter, Eliza

Gyengült a forint kora reggel

Minimálisan gyengült a forint az euróhoz képest, amely 281 forint fölött állt kedden kora reggel. A térségbeli devizák szerényen erősödtek, vagy stagnáltak.
2009. május 12. kedd 08:53 - HírExtra
Röviddel 6 óra előtt az euró 281,08 forintot ért a hétfő késő esti 280,80 forint után (+0,10 százalék). Ugyanekkor a dollár 206,22 forintra csökkent az előző napi 206,41 forintról (-0,09 százalék). Az euró 0,18 százalékkal 26,732 cseh koronára gyengült, és 4,3833 zlotyt ért, hasonlóan, mint hétfő késő este. A szakértők azt mondták, hogy a térségbeli devizák mozgását alapvetően a kedden délelőtt nyilvánosságra kerülő áprilisi magyar és cseh inflációs adatok befolyásolják majd.

Az elemzők azzal számolnak, hogy az éves szintű áprilisi magyar infláció 3,0 százalékra nőtt a márciusi 2,9 százalékról.

A szakértők azt mondták, hogy a forint keresztúthoz érkezett a közel két hete tartó erősödés után, ami hétfőn megszakadt. Egyelőre bizonytalan, hogy merre tart majd a forint. A BNP Paribas továbbra is azzal számol, hogy a következő napokban az euró 274 forintig gyengül. Mások szerint egy hónapon belül az euró 290 forintig is erősödhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását