2024. május 21. - Konstantin

Megváltozott munkaképességűek állásbörzéje

A rehabilitációs járadékban részesülő, megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának segítésére szolgáló programot valósít meg a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
2008. október 16. csütörtök 14:53 - Hírextra
A projektben 906 ember részére képzéseket tartanak és a munkába helyezést segítő egyéb támogatásokat nyújtanak - mondta az intézmény főigazgató-helyettese a megváltozott munkaképességű álláskeresők részére rendezett állásbörze és információs nap sajtótájékoztatóján csütörtökön Győrött.

Rimányiné Somogyi Szilvia főigazgató-helyettes közölte: másfél milliárd forintot fordítanak a projektre, az összeget a Társadalom Megújítási Operatív Program (TÁMOP) keretében nyerték. Ebből a forrásból szervezik meg egyebek között a tréningeket, adnak különféle rehabilitációs szolgáltatásokat, hogy a megváltozott munkaképességűek a támogatott munkahelyeken meg tudják állni a helyüket. Felkészítésükben és bátorításukban rehabilitációs mentorok működnek közre.

A cél az, hogy komplex rehabilitációt adjunk nyugdíj helyett - fogalmazott a főigazgató-helyettes.
A szakember kifejtette: szeretnék érdekeltté tenni az érintetteket abban, hogy munkát vállaljanak, s ne meneküljenek ki a munkaerőpiacról, a munkáltatókat pedig szeretnék befogadóvá tenni.

Győrött munkaerőhiánnyal küzdenek a vállalkozások. Ezt jelzi, hogy jelenleg 30 százalékkal több az álláshelyek száma, mint tavaly ilyenkor. Továbbra is szükség van a minőségi szakképzett munkaerőre, s szükség van azokra is, akik a szakképzett dolgozók munkáját segítik, kiegészítik.

A regisztráltakon belül Győrött 4,6 százalék, Győr-Moson-Sopron megyében 5,2 százalék a megváltozott munkaképességűek aránya. Ezek a számok azonban nem tükrözik a valóságos helyzetet - mutatott rá a főigazgató-helyettes, mivel az inaktívak közül is sokan a megváltozott munkaképességűek körébe tartoznak.

A programba szeretnék bevonni a hosszabb ideje nem dolgozó kismamákat és az idősebb korosztályt is - mondta a főigazgató-helyettes.Az állásbörzén 25 cég, egyesület és alapítvány kínálta lehetőségeit a megváltozott munkaképességűeknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását