2024. április 28. - Valéria

14 ezer diák vizsgázik az őszi érettségin

Több mint 14 ezer diák ad számot tudásáról a pénteken kezdődő őszi érettségi vizsgákon, a tanulók 1900 emelt és több mint 15 ezer középszintű vizsgára jelentkeztek - közölte Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájéko
2008. október 16. csütörtök 12:55 - Hírextra
A diákok először a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeliken adnak számot tudásukról pénteken, az írásbelik 165 vizsgahelyszínen november 3-ig tartanak. A szóbelik emelt szinten november 12-17 között, középszinten november 20-28 között lesznek.

A tanulók megmérettetik magukat többi között finn és beás nyelvből, ábrázoló és művészeti geometriából és szociális alapismeretekből is. A mostani érettségi szezonban 46 tárgyból szerveznek emelt szinten és 101 tárgyból középszinten vizsgákat.

Arató Gergely elmondta, hogy a diákok rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgákat egyaránt tehetnek.Hozzátette: az előrehozott vizsgák száma a tavalyihoz képest 14 százalékkal nőtt, a már érettségivel rendelkezők több mint ezer kiegészítő illetve ismétlő vizsgát tesznek. Emellett több százan élnek a szintemelő érettségi lehetőségével is.

A tárca államtitkára az MTI kérdésére elmondta: a vizsgák finanszírozására 80 millió forintot különítettek el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását