2024. április 28. - Valéria

Megnyílt a 8. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál

A mai magyar filmek, a hollywoodi magyar klasszikusok és Jancsó Miklós életmű-válogatása alkotja a 8. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál három pillérét - vázolta fel a programot Bokor Balázs Los Angeles-i főkonzul az MTI-hez eljuttatott összegzésben.
2008. október 16. csütörtök 12:52 - Hírextra
A szerdán megnyílt fesztivál kapcsán a diplomata kiemelte a Los Angelesben élő Bunyik Bélának, az esemény alapítójának és fő szervezőjének érdemeit a magyar film hollywoodi és amerikai népszerűsítésében. "A fesztivál méltóan képviseli a magyar filmművészetet és megfelelő szinten adózik a hollywoodi filmstúdiók magyar alapító tagjai és a számtalan magyar származású filmes szakember emlékének" - olvasható a közleményben.

A Beverly Hills szívében fekvő Fine Arts Filmszínházban megrendezett nyitógálán Sipos József Eszter hagyatéka című produkcióját vetítették, a konzulátus tájékoztatása szerint nagy sikerrel. A dráma Márai Sándor regénye nyomán készült, aki életének utolsó két évtizedében a filmvároshoz közeli San Diegóban telepedett le.

A nyolcnapos rendezvénysorozat alatt 14 új magyar filmet láthat a közönség a hollywoodi Sunset 5 moziban, közük Mundruczó Kornél Deltáját és Bollók Csaba Iszka utazása című munkáját, amely Magyarországot képviseli idén a külföldi filmek Oscar-díjért folyó versengésében.

A hollywoodi magyar alkotók filmklasszikussá vált alkotásai közül levetítik a Kertész Mihály rendezte Casablancát, A Kovács László nevéhez fűződő Szelíd motorosokat és a Rózsa Miklós zenéjével készült Bűvöletet is. A Jancsó-válogatás a Los Angeles megyei Művészeti Múzeumban tekinthető meg a Bunyik Entertainment és a Magyar Filmunió együttműködésének jóvoltából.

A fesztivál díszvendége Törőcsik Mari lett volna, aki betegségre hivatkozva a hét elején lemondta részvételét. A Nemzet Színészét azóta életveszélyes állapotban, intenzív osztályon kezelik Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását