2024. március 3. - Kornélia

Újra rendkívűli módun fut Schirilla

Újabb rendkívüli teljesítményre készül Schirilla György: október 16. és 23. között 35 lakott területen fut keresztül.
2008. október 14. kedd 18:30 - Hírextra
"A 260 kilométeres futásom célja, hogy az 56-os forradalomra emlékezve megmozgassam az embereket és felhívjam a figyelmet az egészséges életmódra" - tudatta a sportember kedden.

Schirilla György Tatabánya és Salgótarján között 35 lakott területen fut át, például Zsámbékon, Pilisvörösváron, Szentendrén, Budapesten, Fóton, Gödöllőn, Hatvanon és Pásztón. Közben bárki csatlakozhat hozzá, sőt a résztvevők emléklapot és egészséges ajándékot is kapnak.

Schirilla György - akárcsak előző, jótékonysági futása alkalmával most is - kopjafát visz magával, amelyre a települések béke szalagokat tűznek. Ezt Salgótarjában fogja átadni a már több éve tömegeket vonzó utcai futóverseny megnyitóján.

A sportoló nevét sokan ismerik. Édesapja halála óta a családi hagyományt folytatva minden télen átússza a jeges Dunát, valamint évente megteszi hosszútávú jótékonysági futását a beteg gyermekekért. Idén augusztusban futott karitatív céllal: négy megyén, huszonnégy városon és lakott területen futott keresztül, körülbelül napi 50 kilométeres távot hagyva maga mögött, hogy jókedvet vigyen a beteg gyermekeknek.

Schirilla György erőfeszítéseinek nem titkolt célja a jótékonyság és a szórakoztatás, elsődleges missziója azonban az egészséges életmód hirdetése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását