2024. április 19. - Emma

Tűsarkúban futnak a sztárok

A Stiletto Run elnevezésű futóversenyen már a világ számos pontján hölgyek százai bizonyították, hogy akár nyolccentis tűsarkú cipőben is hódolhat valaki a futás szenvedélyének. Hollandia, Németország, Lengyelország és Oroszország után most a magyar nők i
2008. április 15. kedd 11:07 - Hírextra
Természetesen a mindig trendi megjelenésű hazai celebhölgyek is úgy gondolták, hogy ebből az izgalmas kalandból ők sem maradhatnak ki.

A modern fiatal nők minden országban ugyanúgy szeretik a divatot, de emellett a sportos életmód is mindennapjaikhoz tartozik. Nincsenek ezzel másként a magyar nők sem. A népszerű sztárhölgyek sem különböznek az átlagos nőktől, nekik is ugyanolyan központi kérdés a nőiesség és a sport. A legkedveltebb sztárok most arra vállalkoztak, hogy megmutassák, milyen jól tudnak futni tűsarkú cipőben.



Dombovári Vanda, az RTL Klub Reggeli műsorvezetője bevallotta, hogy már most nagyon készül a versenyre. Reggelente mindig fut pár métert kedvenc magassarkújában, de a százméteres versenytávot eddig még nem sikerült teljesítenie.

- Eleve nagyon szeretek futni és ráadsául ezt most össze is köthetem a másik kedvencemmel, a tűsarkúval. Legalább tizenöt pár különböző színű magassarkú cipőm van és az is gyakori, hogy a táskámban is lapul egy, hiszen a munkám miatt bármikor szükség lehet rá napközben. Úgyhogy én már alig várom a rajtot, bár abban biztos vagyok, hogy első nem leszek, de szeretnék valahol a középmezőnyben teljesíteni.

A mindig jókedvű Valkó Eszter nagy buliként tekint a futóversenyre, bár szerinte viccesebb lenne, ha a férfiaknak rendeznének egy hasonlót.

- Akkor legalább megtudnák, milyen nőnek lenni! – mondja a Cool Nightműsorvezetője nevetve.- De szerintem így is nagyon jól fogunk majd szórakozni a lányokkal. Én a munkán kívül nagyon ritkán hordok magassarkút, de azt én is elismerem, hogy egy nő sokkal csinosabb tűsarkú cipőben, mivel optikailag magasabbnak tűnik benne. Magam is megszállottja vagyok a szép cipőknek, de szerintem az, hogy a nőiességet megtartsuk, nem csak egy cipőn múlik.

Bodri Kriszta szépségkirálynő gyakran hord magassarkút, mégis kételkedik magában a versenyt illetően.

- Jó ötletnek tartom a versenyt, de bevallom kicsit megijedtem, mikor először hallottam róla. Úgy gondoltam nekem ez biztos nem menne, pedig vannak olyan kényelmes magassarkú cipőim, amikben akár egész nap jól érzem magam. Most már úgy vagyok vele, hogyha eddig ennyi nőnek sikerült, akkor biztos nekem is fog. Nem érdekel, hogy hányadik leszek, egyszerűen csak örülök, hogy részt vehetek ezen és egyáltalán nem versenynek fogom fel. Lapostalpú cipőben még akár jó helyezést is elérhetnék, de külön a versenyre nem fogok tűsarkúban gyakorolni.

Nócinak nem újdonság a tűsarkúban futás, hiszen szinte mindig magassarkú cipőt hord és abban szaladgál kisfia, Zsombor után. Éppen ezért ő nem is készül a versenyre.

-Ötletesnek találom ezt a futóversenyt – mondja a népszerű műsorvezető.- Én sokat járok magassarkúban, mert nagyon nőisnek találom és egy tűsarkú cipővel még egy farmer is másként mutat. Szerintem egy nőnek az egész viselkedését megváltoztatja, ha magassarkút hord; kihangsúlyozza a nőiességét és önbizalmat ad. Néha azért én is lapostalpúra váltok, főként tavasszal, de én annak a híve vagyok, hogy igenis hordjanak a nők magassarkút, mivel ez az egyik olyan ruhadarab a melltartó mellett, amit férfiakon biztos soha nem fogunk látni.

A szexi modell, Debreczeni Zita is úgy gondolja, hogy a magassarkú cipő a nőiesség szimbóluma. Szerinte a fiatal lányoknak nem fiúsítania kellene magukat, hanem épp ellenkezőleg, a nőiességüket kellene minél többször hangsúlyozniuk.

- Éppen azért jó egy ilyen verseny, mert a nők figyelmét felhívja arra, hogy tűsarkú cipőben is ugyanúgy meglehet csinálni a mindennapos dolgokat. A modellkedés miatt én megszoktam a magassarkú cipőt, sőt nekem kifejezetten kényelmes is. Ugyanúgy tudok benne akár vezetni vagy éppen futni is, mint egy lapos talpúban. Azt viszont nem tudom milyen esélyeim lesznek a versenyen, mert bevallom, magassarkúban nem úgy futok, mint egy futóversenyen, de majd meglátjuk.

A VIVA műsorvezetőjének, Adának, gyakorló anyukaként szintén nem újdonság a futkosás, bár Nócival ellentétben neki nem menne magassarkúban.

- Mióta az ikrek megszülettek nem nagyon hordok magassarkú cipőt. Kényelmesebb típus vagyok, úgyhogy ha a munka miatt nem kötelező, akkor inkább a lapostalpút részesítem előnyben. Persze, egy tűsarkú cipő tényleg nagyon nőies és szép, viszont én azt vettem észre, hogy sokan nem tudják hordani. Szerintem lapostalpú cipőben is lehet valaki ugyanolyan csinos!

Az Stiletto Run műsorvezetője a népszerű műsorvezető, Lilu lesz, aki szintén nagy rajongója a divatos cipőknek és ruháknak.

- Nagyon szeretem a magassarkú cipőket, úgy gondolom, hogy egy nő abban lesz igazán nő. Kész gyűjteményem van belőlük, nehezen állok ellen egy-egy szebb darabnak.



A sztárhölgyek tehát vidáman készülnek a május 10-i, Erzsébet téri rajtra. Hogy ki lehet esélyes a leggyorsabb versenyzőnek járó egymillió forintos jutalomra, azt ők is izgatottan várják.

- Szerintem azok lesznek előnyben, akik rendszeresen futnak, de emellett a hétköznapokon gyakran hordanak magassarkút – találgatott Ada. – Azt tudom, hogy nem lehet nyolc centinél alacsonyabb a cipő sarka, de az például sokat számíthat, hogy a versenyző szandált, vagy zárt tűsarkú cipőt visel-e.

- Aki nap, mint nap fut reggel e négyes-hatos villamos után, az biztosan elsőként ér majd célba a százméteres távon – teszi hozzá nevetve Valkó Eszter.

A bátor hölgyek hihetetlen erőfeszítései természetesen nem maradnak jutalom nélkül. A kalandos kihíváson túl a leggyorsabb futó markát egy millió forintos készpénz utalvány üti, a legcsinosabb öltözék tulajdonosa 500 ezer forinttal gazdagodik, míg a legszebb cipőt viselő hölgy nyereménye 250 ezer forint lesz.

A Stiletto Run magyarországi rajtjára május 10-én, az Erzsébet téren kerül sor.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását