2024. április 29. - Péter

Orbán Budára hozza a tüntetést

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke október 23-án a budai önkormányzatok közös megemlékezésén szólal fel a Várban - mondta Szijjártó Péter pártszóvivő kedden az MTI-nek.
2008. október 14. kedd 18:34 - Hírextra
A Fidesznek így idén hivatalosan nem lesz központi nagygyűlése, de a budai önkormányzatok közös ünnepségére - Orbán Viktor beszéde miatt - minden bizonnyal sokan kíváncsiak lesznek majd, a korábbi évek nagygyűléseihez hasonlóan.

Az Index kedden arról írt, hogy a Fidesz nem tart központi nagygyűlést október 23-án, Orbán Viktor viszont beszédet mond a Várban.

A legnagyobb ellenzéki párt 2005-ben a Műegyetem előtt, 2006-ban és 2007-ben pedig az Astoriánál tartott nagygyűlést a nemzeti ünnepen. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján tartott Fidesz-nagygyűléssel egy időben a főváros több pontján zajlottak összecsapások tüntetők és rendőrök között.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva még azt mondta, hogy a Fidesz valószínűleg tart központi megemlékezést október 23-án, de annyira "tisztázatlan" a jelenlegi helyzet, hogy még nem döntöttek ebben a kérdésben. Hozzátette: a helyfoglalást illetően még benne vannak a határidőben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását