2024. május 9. - Gergely

Magyar kultúrális fesztiválsorozat Indiában

Magyar kulturális fesztiválsorozat kezdődött Indiában Fókuszban a Delhi Magyar Intézet 30 éve címmel.
2008. október 14. kedd 18:24 - Hírextra
A magyar kultúra bemutatása a dél-ázsiai országban az idén februárban kezdődött a Magyar Masala elnevezésű rendezvényekkel, és nagy sikert aratott.

Október-novemberben Keralában, Pandzsábban és Újdelhiben a programokkal a 30 éves Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központot ünneplik. Kochiban a magyar filmfesztivál nyitófilmje Szabó István Rokonok című alkotása volt, s még öt magyar filmet vetítenek le a Savita moziban.

A következő hetekben hasonló magyar filmbemutatókat láthat Trivandrum, Tricsúr és Csandígarh közönsége. A Magyar Állami Népi Együttes három párosa tart bemutatókat négy indiai városban, és bekapcsolódik a fesztivál programjába az Indiában turnézó Parno Graszt roma folkegyüttes is.

Az újdelhi intézetben bemutatják Bortnyik Sándor és Bálint Endre grafikáit, az Indiába eljutott magyar kutatókról és utazókról, valamint a magyar világörökségi helyszínekről összeállított tárlatot.

Indiai felolvasó körútra indul Háy János író, akinek egy hindi nyelvre lefordított kötetét is bemutatják a magyar intézetben. Irodalmi est keretében ismerkedhet meg az indiai közönség Krasznahorkai László írói művészetével.

A fesztiválsorozatot tudományos szimpózium zárja a magyar-indiai kulturális kapcsolatok témakörében november 21-22-én - tájékoztatta a delhi intézet az MTI-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását